Første danske hushandel med betaling i Bitcoin

10 kommentarer.  Hop til debatten
Første danske hushandel med betaling i Bitcoin
Illustration: Casascius.
Køberen havde været med fra starten af kryptovalutaen og havde derfor 117 Bitcoins, der kunne bruges til at købe et hus i Mørkøv.
11. marts 2016 kl. 12:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Køber havde været med til at 'mine' Bitcoins i kryptovalutaens opstart. Derfor havde han 117 Bitcoins, som han gerne ville bruge til at købe et hus for i stationsbyen Mørkøv på Vestsjælland.

»Det var mere eller mindre tilfældigt, at vi havde en udenlandsk køber, der ville betale i Bitcoin,« siger direktør Jesper Jørgensen fra ejendomsmæglerfirmaet Just-Sold.dk, der stod for handlen, til Version2.

Just-Sold tog en snak med sælger, som var med på idéen, og Just-Sold fik derefter transaktionsfirmaet Coinify til at stå for transaktionen og sørge for, at sælger fik sin udbetaling i danske kroner.

Det er set tidligere i udlandet, men det er formentligt første gang, en større kryptovalutaoverførsel har indgået i en hushandel i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det gik smertefrit og lige så nemt som ved en almindelig handel. Vi skal sikre, at sælger får en god oplevelse, og det er helt klart noget, vi vil anbefale, hvis vi får flere henvendelser,« siger Jesper Jørgensen.

Coinify oplyser ifølge en pressemeddelelse, at én af de ting, firmaet skulle hjælpe med, ud over selve transaktionen, var at overholde loven om hvidvaskning, der stiller krav til dokumentation i forbindelse med større pengeoverførsler.

Her kan kryptovalutaernes blockchain ifølge Coinify faktisk være en fordel, fordi den gør det muligt at følge transaktionerne og dokumentere, hvor pengene stammer fra.

»Bankerne opererer med lukkede bøger, og det kan kræve en del arbejde at få informationen fra dem. I Bitcoin er bøgerne åbne, og alle kan se dem,« udtaler compliance-chef Joosep Vahtras fra Coinify.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
14. marts 2016 kl. 15:32

Sagen er at der er mange ok huse til salg, hvor der er lang transporttid til de store byer. Ofte med beboere som er stavnsbundet af lån som ligger langt over den salgspris som markedet nu muliggør. Men hvis de er tvunget til salg, kan der forhandles meget om prisen. Udbudsprisen for det her omtalte salg har sikkert været mindst 4-500.000.

Hvis jeg derfor udvider samme søgning til max udbudpris på kr. 500.000 giver det 2.097 boliger. Selvfølgelig er der en del faldefærdige hytter imellem, men også meget som er værd at bo i uden den store renovering, når kravet blot ikke er noget "luksuriøst".

Forrige ejer af min udmærkede og ikke ret gamle landvilla "undslap" kun ved at dø. Første gang jeg så huset var det udbudt til 500.000, men kort efter skar de en god luns af prisen. Boet var meget insolvent, og kreditforeningen måtte æde et tab som er større end hvad jeg betalte for huset. Så er der noget at bruge bidragskronerne til ;-)

7
14. marts 2016 kl. 12:18

Hverken EDC.dk eller boligsiden.dk har ret meget til de penge i Mørkøv. Just-sold.dk (mægleren fra artiklen) har, så vidt jeg kan tyde, absolut intet til salg i den prisklasse.

Langt det meste i prisklassen er helårsgrunde og altså ikke huse med egentlig værdi...

6
11. marts 2016 kl. 15:51

337545 Kr

Det er ikke meget mindre end hvad jeg fornyligt har betalt for et pænt 1991 hus i "vandkantsdanmark". Det trængte ikke engang til maling eller ny gulvbelægning, med mindre jeg vil skifte farver. Og jeg kunne have fået et beboeligt mindre hus for under halvdelen.

5
11. marts 2016 kl. 14:40

Nej det er ikke specielt billigt. Der er mange mere eller mindre faldefærdige huse på Vestsjælland... Og andre udkantsområder...

Men er der så ikke nærmest tale om at det er grundprisen han har købt.

Altså at han nærmest har givet mindre end grunden er vurderet fordi huset er i en sådan stand at det blot skal rives ned og man derfor giver et bud der ligger på Grundværdi minus pris for at bortskaffe det gamle hus. ?

4
11. marts 2016 kl. 14:29

Nej det er ikke specielt billigt. Der er mange mere eller mindre faldefærdige huse på Vestsjælland... Og andre udkantsområder...

3
11. marts 2016 kl. 14:18

Hej

Hvis jeg læser diverse sites rigtigt så ligger en bitcoin lige pt. i ~420USD som ifølge valutakurser.dk er ~2885 DKK værd.

Manden har så 117 bitcoins som han betaler huset med, hvilket vel så må svare til 2885*117 = 337545 Kr.

Rimelig billigt hus må man sige.

2
11. marts 2016 kl. 14:01

Det her er da bare en smart ejendomsmægler der får redaktionel omtale - for det er da ikke en handel med Bitcoin. Køberen modtog jo danske kroner. Og selvom det ikke fremgår af artiklen, så havde han jo nok også et krav om at modtage minimum X danske kroner. Forventer han var temmelig kold overfor hvor meget kursen ville svinge.

Der er et figenblad hvis kontrakten er indgået i Bitcoins på skrevet og ikke DKK.

Så hvem havde kurs risikoen?

1
11. marts 2016 kl. 13:53

Var betalingen for hushandlen så i bitcoins, eller bare i danske kroner? Det er en lidt tynd historie, når hele beløbet blev vekslet til kroner lige samtidig med handlen.