Første danske Facebook-chatbot skal finde dit næste hjem

Chatbotten AkutBolig kan gennemsøge danske boliger efter dine kriterier. Og slår gerne et slag for provinsen undervejs.

Det er kun omkring en måned siden, at Facebook under stor ståhej introducerede chatbots til verdens største sociale medie. Botterne kan basalt set gøre det muligt at interagere med en tjeneste ved at skrive til den - frem for at forlade de trygge Facebook-rammer og begive sig ud på resten af internettet.

Læs også: Facebooks nye messengerbots giver dig nyheder i chatform

Nu har vejrbotten Poncho og blomster-butikken 1-800-flowers fået selskab af den første danske chatbot - AkutBolig.dk - der skal hjælpe desperate danskere med at finde nyt gulv under fødderne.

»Vi har tidligere set simple chatbots, som kan tolke og forstå simple kommandoer. Det nye er, at du kan interagere med vores chatbot, som var det et menneske, og så er det den første dansksprogede chatbot,« fortæller Daniel Juhl fra Aarhus-firmaet Kodyl ApS, der står bag foretagendet, i en meddelelse.

Læs også: Efter Twitter-bot-ballade: Microsoft frigiver værktøj til at bygge chatrobotter

Ikke overraskende er interaktionen ikke helt, som var det et menneske i den anden ende. Hvis chatbotten for eksempel får en ide om, at du skal flytte til Viborg, så kan sætningen 'Jeg skal ikke flytte til Viborg' ikke få den til at skifte mening.

Derudover er processen simpel nok. Du skriver dine ønsker i en besked til chatbotten enten på Facebook eller i Messenger-appen. AkutBolig svarer igen med præciserende spørgsmål og konkrete bud på lejemål. Hvis ingen boliger matcher dine ønsker, kan du bede botten skrive, når der kommer nye boliger på listen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere