Første danske Facebook-chatbot skal finde dit næste hjem

Chatbotten AkutBolig kan gennemsøge danske boliger efter dine kriterier. Og slår gerne et slag for provinsen undervejs.

Det er kun omkring en måned siden, at Facebook under stor ståhej introducerede chatbots til verdens største sociale medie. Botterne kan basalt set gøre det muligt at interagere med en tjeneste ved at skrive til den - frem for at forlade de trygge Facebook-rammer og begive sig ud på resten af internettet.

Læs også: Facebooks nye messengerbots giver dig nyheder i chatform

Nu har vejrbotten Poncho og blomster-butikken 1-800-flowers fået selskab af den første danske chatbot - AkutBolig.dk - der skal hjælpe desperate danskere med at finde nyt gulv under fødderne.

»Vi har tidligere set simple chatbots, som kan tolke og forstå simple kommandoer. Det nye er, at du kan interagere med vores chatbot, som var det et menneske, og så er det den første dansksprogede chatbot,« fortæller Daniel Juhl fra Aarhus-firmaet Kodyl ApS, der står bag foretagendet, i en meddelelse.

Læs også: Efter Twitter-bot-ballade: Microsoft frigiver værktøj til at bygge chatrobotter

Ikke overraskende er interaktionen ikke helt, som var det et menneske i den anden ende. Hvis chatbotten for eksempel får en ide om, at du skal flytte til Viborg, så kan sætningen 'Jeg skal ikke flytte til Viborg' ikke få den til at skifte mening.

Derudover er processen simpel nok. Du skriver dine ønsker i en besked til chatbotten enten på Facebook eller i Messenger-appen. AkutBolig svarer igen med præciserende spørgsmål og konkrete bud på lejemål. Hvis ingen boliger matcher dine ønsker, kan du bede botten skrive, når der kommer nye boliger på listen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder