Første Android-mobil på vej til Danmark

Den første mobiltelefon med Googles Android-styresystem bliver snart lanceret i Danmark. HTC's Magic-model bliver spækket med Google-funktionalitet.

Mange vil mene, at det ligner HTC's seneste bud på en iPhone-dræber. Men den virkelige nyhed ligger ikke i det fancy, afrundede design, men derimod under den polerede overflade.

For HTC Magic, der snart lanceres på det nordiske marked bliver således danskernes første mulighed for at bruge en telefon baseret på Googles styresystem Android.

Open source-platformen Android giver blandt andet brugeren mulighed for at tilpasse de tre hovedskærmbilleder efter forgodtbefindende, og den indbyggede webkit-browser gør det muligt at downloade programmer og spil.

Da Android-platformen er udviklet af Google, bliver telefonen ikke overraskende leveret med 'Google mobile services', hvilket giver brugeren nem adgang til en lang række Google-tjenester som Youtube, Google-søgning, messaging-klienten Google talk, gmail og app-storen Android market med flere tusind programmer til gratis download.

»Der er ingen tvivl om, at vi i HTC er glade for Android-platformen. Vores første Google-mobil G1 har stor succes i USA, og målet med vores andet Android-produkt er at komme endnu bredere ud,« siger Peter Frølund, HTC's salgs- og marketingsdirektør for Norden.

Endvidere kommer telefonen med Activesync, der gør det muligt at synkronisere med Outlook. Dermed skulle telefonen også være sikret en vis succes i business-segmentet.

Peter Frølund vil ikke ud med en nærmere dato for, hvornår HTC Magic lanceres i Danmark, men det bliver »inden for en relativ fornuftig tidshorisont, og i hvert fald inden, det bliver efterår.«

HTC Magic kommer til at koste omkring 3.500 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Esben Damgaard

Bemærk at denne telefon ikke er åben. At styresystemet er Open Source har ingen betydning. Du kan ikke ændre i styresystemet på telefonen. Programmer du laver kan så vidt jeg ved kun få informationer via et begrænset api.

Man kan nemt blive snydt når der står Open Source-platform. Hvis producenten ikke gider at give købere den nyeste version af operativsystemet, er der ikke noget (lovligt) at gøre.

Når i så ved dette må i ellers gerne købe den :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere