Første Android-mobil i næste uge

En prototype af verdens første mobiltelefon med Android-styresystemet forventes at blive vist frem på mobilmesse.

Kun tre måneder efter lanceringen af Googles ambitiøse mobilplatform Android, kommer nu den første, fungerende prototype. Ifølge brancherygter vil prototypen blive vist frem på Mobile World Congress i Barcelona i næste uge.

Præcis hvad det er for en mobiltelefon står uklart. Men kilden til historien har forbindelse til den britiske chip-producent ARM, der leverer komponenter til mobilindustrien, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Android er Googles indtog på mobilmarkedet, og open source platformen skal konkurrere med andre systemer til smartphones.

Google stiftede i november sammen med omkring 30 andre virksomheder Open Handset Alliance, der skulle skabe et udviklermiljø omkring Android-platformen. De første Android mobiltelefoner ventes i butikkerne i andet halvår i år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Esben Damgaard

De laver ikke en open source mobiltelefon eller platform. De gør det bare muligt for folk at lave java applikationer til deres closed source OS.
Det bliver sikkert heller ikke muligt at få åbne drivere til hardwaren så man nemt kan køre andre OS'er på mobiltelefonerne.
Desuden samarbejder de med en masse selskaber der ikke lige er kendt for deres gode vilje med åbne muligheder. T-mobile? Bliver telefonerne låst? Ja det lyder helt klart som open source :/

OpenMoko's Neo1973 er helt åben. Snak om den i stedet for.

 • 0
 • 0
Christian C Stahl

var til møde i sidste uge om lige netop dette, og kan fortælle en Casper Rieper-Holm, har fået rettigheder til salg af en firewall samt serversystem fra et noname selskab, hvis software er kompitabel med den nye IPH, og Sony telefoner, det var meningen det firma jeg arbejder for skulle have retten at sælge hardwaren i europa, men den gik til en enkelt person som lige har startet op, latterligt, det er en løsninger pakke der forbinder de computer, mobil, PDA, uanset software til at kommunikere med selskabets software.

 • 0
 • 0
Kim Højgaard-hansen

tror du lige skal sætte dig lidt mere ind i det inden du udtaler dig. Nu kan closed source OS selvf betyde mange ting, men jeg kan hente den kerne de bruger inde fra deres hjemmeside nu, så forstår ikke helt dit brok?

Og mht operatørlås har jeg svært ved at se hvad det har med Open Source at gøre?

Dermed ikke sagt at OpenMoko ikke er sejere :) men det kommer nok lidt an på hvilke briller du bruger

 • 0
 • 0
Esben Damgaard

Jeg var måske lidt hurtig, men at de giver noget af deres kilde gør ikke deres OS til Open Source.. ikke med mine briller i hvert fald :) At man kalder det hele for open source er for vidt at gå. Det håber jeg ikke kun er mine briller der kan se det.

Når jeg så snakker om operatørlås, er det fordi jeg på ingen måder kan forstille mig at man kan låse en open source mobiltelefon. Igen, det er med mine briller på.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere