Første amerikanske teleselskab fortæller om overvågning

Et mindre amerikansk teleselskab afslører nu, hvor ofte det videregiver kundeoplysninger til myndighederne.

Et lille amerikansk teleselskab har nu fremlagt en rapport, der gør status over, hvor mange kundeoplysninger selskabet har udleveret til de amerikanske myndigheder. Det sker i kølvandet på en række afsløringer, som viser, at de amerikanske teleselskaber ofte bliver pålagt at videregive oplysninger om deres kunder til myndighederne, skriver The Washington Post.

Teleselskabet hedder CREDO Mobile og er en del af en større politisk venstreorienteret organisation, som også hedder CREDO. Organisationen arbejder for, at sager som f.eks. homoægteskaber og global opvarmning kommer på den politiske dagsorden. For at tjene penge og fremme den politiske dagsorden, har organisationen et mindre teleselskab under sig med 125.000 kunder.

I 2013 har både føderale og lokale amerikanske myndigheder efterspurgt kundedata fra CREDO Mobile 16 gange. I 14 tilfælde videregav teleselskabet oplysninger, og ifølge rapporten dækker det over data fra 15 brugerkonti. En enkel forespørgsel dækker altså ikke nødvendigvis over oplysninger om én person. I ét tilfælde var der tale, om at oplysningerne skulle bruges til at afværge en livsfarlig situation.

På trods af sin lille størrelse er rapporten interessant, fordi det er den første af sin slags fra et telefonselskab. Derudover bruger CREDO Mobile samme netværk som den amerikanske telegigant Sprint, og rapporten giver derfor en indikation på, hvilke typer forespørgsler Sprint og andre store teleselskaber får fra myndighederne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Søren Larsen

"Derudover bruger CREDO Mobile samme netværk som den amerikanske telegigant Sprint, og rapporten giver derfor en indikation på, hvilke typer forespørgsler Sprint og andre store teleselskaber får fra myndighederne."

Eller kunne det tænkes at CREDO's kunder er mere interessante for myndighederne end andre teleselskabers? Jeg mener... "Teleselskabet hedder CREDO Mobile og er en del af en større politisk venstreorienteret organisation, som også hedder CREDO."

  • 0
  • 0
#3 Ebbe Hansen

Jeg kunne godt lide at vide, om det er de eneste tilfælde, eller om oplysninger fra CREDO's kunder også er havnet hos NSA & Co., uden at CREDO har vidst noget. Jeg mener bare at der måske også kan høstes oplysninger fra Sprint's net. Både med og uden Sprint's viden. Jeg tænker stadigvæk med undren på, at en stuepige på et hotel førte en telefonsamtale, der efterfølgende kunne aflyttes, uden at der på tidspunktet for samtalen var noget der tilsagde noget usædvanligt.

  • 0
  • 0
#5 Knud Jensen

Måtte slå det op på wikipedia, men det ser ud til at antallet af drab per 100.000 indbyggere ligger på lige godt over 15 i USA.

Og et drab burde vel om noget være en situation hvor myndighederne har behov for at se på tele-oplysninger. Der er sikkert mange andre lovovertrædelser som også retfærdiggøre brugen af det.

Så hvis et teleselskab med 123K kunder kun får 16 henvendelser fra myndighederne, så kan der vel ikke være tale om at der skulle være ugler i mosen, i forhold til hvor meget medierne har kørt det op.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere