Første afgørelse af sin slags: Twitters millionbøde vokser hos europæisk databeskyttelsesråd

Twitter får millionbøde for at offentliggøre private tweets Illustration: TeroVesalainen/Bigstock
Twitters millionbøde er vokset, efter sagen endte med en artikel-65-afgørelse i Det Europæiske Databeskyttelsesråd.

Twitter har fået en bøde på 450.000 euro, som svarer til ca. 3.350.000 kroner for at have offentliggjort brugeres private tweets, skriver det irske datatilsyn på sin hjemmeside.

Sagen er den første, som har fået en såkaldt artikel-65-afgørelse. I GDPR står der, at andre europæiske datatilsyn skal have indflydelse på afgørelsen, hvis Twitter opererer i deres lande.

Efter det irske datatilsyn fremlagde et udkast til en afgørelse i sagen, var der så stor uenighed blandt flere europæiske datatilsyn, at en artikel-65-afgørelse ikke var til at komme udenom, har Version2 tidligere fortalt.

Oprindeligt foreslog Irland at give en bøde på op til 275.000 euro, som svarer til ca. 2 millioner kroner, men den sum er nu vokset, efter over to tredjedele af de europæiske datatilsyn har stemt for den nye afgørelse, ifølge det irske datatilsyn.

»Der har været nogle udfordringer, og vi er glade for, at sagen nu er afgjort,« fortæller Graham Doyle, databeskyttelseskommissær for det irske datatilsyn til Version2.

Han uddyber, at Twitter nu har 28 dage til at klage over afgørelsen.

Det har ikke været muligt at få svar på, hvad det danske datatilsyn har stemt, da det er fortroligt, ifølge Datatilsynet. Men ifølge afgørelsen på EDPBs hjemmeside modsatte Datatilsynet sig i første omgang Irlands afgørelse sammen med andre europæiske datatilsyn. Efter Det irske tilsyn svarede på modsigelserne og argumenterede sin sag, trak det danske datatilsyn sin indvending i land, og det spanske datatilsyn trak delvist sin indvending i land. Da de andre datatilsyn stadig modsatte sig Irlands afgørelse, endte det som en artikel-65-sag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Søg om aktindsigt når der er en endelig afgørelse, på det tidspunkt burder der ikke være nogen juridisk begrundelse for ikke at kunne få indsigt i det danske datatilsyns kommunikation med en ekstern part. Hvis de modsætter sig så klag.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere