FN efterforsker 35 nordkoreanske hackerangreb i 17 lande

Nordkorea har stjålet penge til våbenprogram gennem hackerangreb i flere lande, viser fortrolig FN-rapport ifølge flere medier.

FN efterforsker mindst 35 nordkoreanske hackerangreb i 17 forskellige lande. Det fremgår, af en fortrolig FN-rapport, som nyhedsbureauet AP har set.

I sidste uge blev et uddrag af rapporten offentliggjort af nyhedsbureauet Reuters. Rapporten konkluderede, at Nordkorea har indsamlet omkring to milliarder dollars (svarende til over 13 milliarder danske kroner) ved hjælp af »omfattende og mere og mere avancerede hackerangreb.

Ifølge rapporten er pengene stjålet fra banker og kryptovalutabørser og derefter blevet brugt til at finansiere et program for masseødelæggelsesvåben.

»Nordkoreas hackere - mange med tilknytning til RGB (den nordkoreanske efterretningstjeneste) - har skaffet penge til landets masseødelæggelsesvåbenprogram, hedder det i rapporten ifølge TV 2.

Rammer naboerne

Det er et udvalg i FN’s Sikkerhedsråd, som er ansvarlig for at holde øje med sanktioner mod Nordkorea, der har fået lavet rapporten. Flere uafhængige eksperter har bidraget til udarbejdelsen.

Ifølge AP fremgår det i den fulde version af rapporten, at Sydkorea er det land, der oftest har været målet for de nordkoreanske angreb. I alt ti gange er der blevet rapporteret angreb mod Sydkorea, beretter nyhedsbureauet.

Indien er ifølge rapporten blevet ramt tre gange, imens Bangladesh og Chile hver især er blevet udsat for angreb fra Nordkorea to gange.

Derudover er 13 lande blevet ramt af nordkoreanske hackerangreb en enkelt gang. Det gælder landene Polen, Slovenien, Malta, Sydafrika, Vietnam, Costa Rica, Tunesien, Gambia, Guatemala, Kuwait, Liberia, Malaysia og Nigeria.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere