FN: Danmark er verdens fjerdebedste land til digitalisering

Et ryk tre pladser op ad den globale rangliste sender Danmark ind på en fjerdeplads over verdens mest digitaliserede lande. 1,3 millioner danskere brugte Borger.dk i januar.

Dagen før Digitaliseringsstyrelsen slår dørene op til den store konference Digitaliser 2012 i Aarhus, kan styrelsen varme op med – og varme sig ved – den seneste globale rangliste over vellykket digitalisering.

Danmark er nemlig siden sidste rapport i 2010 rykket tre pladser op på FN’s rangliste over, hvor godt forskellige lande har indrettet sig med de digitale muligheder. Det rækker til en global fjerdeplads for Danmark, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en webnyhed.

På de tre pladser over Danmark ligger Storbritannien, Holland og på førstepladsen Sydkorea.

Ranglisten bliver ikke bestemt af, hvor meget borgerne faktisk bruger de muligheder, staten kan tilbyde, men er en generel vurdering af, hvor langt de forskellige lande er nået.

»Selvom udgangspunktet for FN er at se på, om landene har etableret de nødvendige og tilstrækkelige forudsætninger for offentlig digitalisering, så bekræfter sammenligningen dog, at Danmark sammen med en række europæiske lande globalt set er i front,« udtaler Charlotte Münter, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Læs mere om, hvordan landene bliver vurderet i Digitaliseringsstyrelsens faktaark om ranglisten.

Flere danske initiativer bliver også fremhævet i rapporten, der udkommer cirka hvert andet år. For eksempel websiden Borger.dk, hvor en lang række digitale selvbetjeningsløsninger er samlet.

Her hæfter Digitaliseringsstyrelsen sig ved, at flere finder vej til denne side. I januar 2012 besøgte 1,3 millioner danskere Borger.dk, mens det året før i januar var 300.000 færre.

Også overgangen til e-betaling for hele den offentlige sektor i Danmark bliver fremhævet af FN.

Læs mere om Global E-governement Survey 2012

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Søren Helsted

Nu er det desværre ikke muligt at følge linket "faktaark om ranglisten" - der må være en fejl på siden. Men som borger i Danmark fortæller en 4. plads mig at der er tonsvis af "missed opportunities" i verden. Der er stadig så mange steder Danmark kan digitalisere så meget bedre for få penge. Så mange kuglepensskrevne formularer (også selv om de kan udprintes fra pdf på computeren og medbringes er de altså ikke digitaliserede) og udnødig besværlig bureaukrati og venten i skrankekøer, at det at være nr 4 altså ikke skal tages som at man er god, men at resten af verden stinker.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere