FN: 6000 Nordkoreanske hackere har stjålet milliarder af kroner på få år

13. februar kl. 10:13
FN: 6000 Nordkoreanske hackere har stjålet milliarder af kroner på få år
Illustration: Anton_Medvedev/Bigstock.
En FN-undersøgelse viser, at Nordkorea beskæftiger 6.000 statslige hackere, der de seneste år har skaffet landet 1,2 milliarder dollars efter cyberkriminalitet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Statsstøttede, nordkoreanske hackere bemægtigede sig sidste år mellem 630 millioner og knap 1 milliard dollars efter systematiserede cyberkriminelle handlinger. I løbet af de seneste seks år løber beløbet sig op i 1,2 milliarder dollars, svarende til godt 8,3 milliarder kroner.

Det skriver Finans på baggrund af undersøgelse foretaget af en arbejdsgruppe under FN.

Beløbet, der muligvis er endnu højere grundet mørketal, bruges til at finansiere Nordkoreas atom- og missilprogrammer, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hackergrupperne Lazarus og Hidden Cobra, sidstnævnte er direkte underlagt diktator Kim Jong-uns kommunistparti, fremhæves blandt de trusselsaktører, der organiserer de cirka 6.000 statslige hackere. Cyberkriminaliteten indebærer foruden ransomware-angreb, hacking, tyveri, hvidvask og afpresning af udenlandske virksomheder og myndigheder.

Læs også: Erhvervsledere vil have energi-krav i it-udbud: »Jeg vil opfordre det offentlige Danmark til at gå forrest«

En amerikansk undersøgelse igangsat af flere ministerier og FBI konkluderede for to år siden, at »Nordkoreas undergravende cyberaktiviteter er en trussel mod USA og det internationale samfund. I særlig grad udgør de en betydelig trussel mod integriteten og stabiliteten i det internationale finanssystem.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger