Flyt dine data fra sky til sky - uden at få våde tæer

Opstartsfirmaet Cloudkick vil gøre storage-kunderne uafhængige af sky-tjeneste. En fælles grænseflade skal kunne håndtere data, uanset om de ligger hos Amazon, Google eller Microsoft.

Sky-tjenesterne byder på billig og nem tilgængelig storage, men den nye type af tjenester har også medført angst blandt kunderne for at blive låst til en enkel leverandør.

De uensartede modeller, som leverandørerne Amazon, Google og Microsoft benytter, gør det svært at skifte leverandør, hvis behovet skulle melde sig.

Det vil opstartsfirmaet Cloudkick ændre på. Firmaets software, som går under navnet Cloudshift, gør det muligt for kunderne at flytte en applikation fra eksempelvis Amazon til Rackspace, en anden spiller på sky-markedet. Det skriver MIT's onlinemagasin Technology Review.

»Mange firmaer er bange for at flytte ind i skyen, fordi de ikke vil have at et selskab skal have alle data,« siger Dan Di Spaltro, som er en af Cloudkicks stiftere, til Technology Review.

Firmaernes bekymring går på, hvor besværligt det kan blive at skulle flytte data imellem udbydere, hvis det skulle blive nødvendigt, da der ikke endnu findes nogen standarder for sky-baseret it.

Ved hjælp af et simpelt kontrolpanel er det muligt for brugerne af Cloudkicks software at overvåge data og applikationer i skyen, samt at flytte dem i mellem udbydere. Det kan gøres ved at hive og trække i ikonerne i den grafiske brugerflade, men bag scenen er tingene væsentligt mere komplicerede.

Hvis data eksempelvis ligger på Amazons S3-tjeneste, skal de først spilles ud af S3's filsystem, hvor et lag af kryptering om slutter data. Der næst kan data så uploades til en anden tjeneste.

»Det er ligesom at rippe en cd,« siger Alex Polvi, en anden medstifter af Cloudkick, til Technology Review.

Indtil videre er softwaren kun tilgængelig for kunder, der benytter Cloudkicks øvrige tjenester, men inden længe vil firmaet sælge softwaren som selvstændigt produkt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere