Fly kan hackes med Android-telefon

En sikkerhedskonsulent har demonstreret, hvordan han med en Android-telefon kan overtage kontrollen med et fly.

Telefoner skal som bekendt slukkes når man er ude at flyve, og det er der nu endnu en grund til. Man kan nemlig bruge telefonen til at overtage kontrollen med flyet. Det skriver net-security.org.

Hugo Teso, som har arbejdet med it i 11 år og været pilot endnu længere, har kombineret sine to interesser og skabt et exploit framework ved navn SIMON og en app ved navn PlaneSploit.

Ved hjælp af disse to demonstrerede han til et foredrag, hvordan han kunne overtage kontrollen med et fly ved hjælp af et system, der sender information om flyet til kontroltårnet (ADS-B) og et system, som udveksler beskeder mellem fly og kontroltårn (ACARS).

Begge systemer er fulde af sikkerhedshuller, som Hugo Teso altså kunne udnytte med sin app.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mogens Dybæk Christensen

Citat fra artiklen på net-security.org: "Based on his own research, Teso developed the SIMON framework that is deliberately made only to work in a virtual environment and cannot be used on real-life aircraft."

Det er "kun" et proof-of-concept. Som Michael skriver, mangler der et HW link, da flight computeren formentlig ikke har WiFi.

  • 0
  • 0
Kaare Kyndal

Ahh fuck nu tager de min negleklipper fra mig i security, men den var bare en decoy! mit rigtige våben er min android!

Fedt nu må vi snart heller ikke har mobilen med i flyveren!!

Det har aldrig været mere bøvlet at flyve og det blivere værer og værer og hvis nogen vil kapre en flyver tror jeg ikke det er noget særligt problem! de skal nok finde på noget!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere