Flertal tvinger Bødskov til at ændre udskældt logningsbekendtgørelse

12 kommentarer.  Hop til debatten
Et alternativt flertal uden om regeringen tegner sig bag Dansk Folkepartis beslutningsforslag om at revidere omstridt logningsbekendtgørelse.
12. februar 2013 kl. 11:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom justitsminister Morten Bødskov netop har udskudt revideringen den såkaldte logningsbekendtgørelse i op til to år, kan han nu blive tvunget til at revidere den alligevel.

Efter den seneste kritik af blandt andet det forhold, at den såkaldte sessionslogning 'stort set er ubrugelig' for politiets efterforskning, tegner der sig nu et alternativt flertal uden om regeringen for at revidere logningsbekendtgørelsen.

Det er Dansk Folkeparti, der nu fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget om at revidere logningsbekendtgørelsen hurtigst muligt.

Såvidt Version2 erfarer, består det alternative flertal ud over Dansk Folkeparti af Enhedslisten, Venstre, og Liberal Alliance. Partierne skal formentlig mødes i uge 8 straks efter Folketingets vinterferie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Da logningsbekendtgørelsen blev indført, var det for at give flere redskaber til efterforskningen. Nu kan vi konstatere, at de ikke bliver brugt. Det giver ikke indtryk af, at der er balance,« siger Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, til Version2.

På den anden fløj i folketingssalen er Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, på linje med Dennis Flydtkjær:

»Det er essentielt, at vi får evalueret logningsbekendtgørelsen. Ikke mindst på grund af oplysningerne om sessionslogning, der er et enormt indgreb i borgernes personlige frihed. Vi var bekymrede fra starten, fordi der ikke er balance mellem borgernes sikkerhed og retssikkerhed,« siger Pernille Skipper til Version2.

Men justitsminster Morten Bødskov argumenterer jo med, at de loggede oplysninger har 'væsentlig betydning for efterforskning og retsforfølgning af alvorlige forbrydelser'?

»Dengang man udtænkte logningsbekendtgørelsen, var argumentet, at det kun var tiltænkt de allergroveste sager og terror, men nu kan ministeren kun diske op med et enkelt netbanksindbrud. Hvis det er alt, hvad man har fået ud af sessionslogningen, så er det ekstremt mange penge for at opklare den type kriminalitet,« siger Pernille Skipper til Version2.

Morten Bødskov argumenterer også med, at EU i år eller næste år fremsætter forslag om at revidere reglerne. Det er vel fair nok at vente på det, så man ikke skal lave arbejdet to gange?

»Det ene udelukker bestemt ikke det andet. Det er brandærgerligt, at justitsministeren fastholder en fuldstændig nytteløs logning,« siger retsordføreren til Version2.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
18. februar 2013 kl. 10:56

morten why y no stop making my lastname more known to people sincely mike bødskov

9
13. februar 2013 kl. 15:03

Staten tæller til enhver tid over borgeren og enhver af de til borgeren tildelte rettigheder i et (embedsmands-/politiker top-down styret) demokrati !!! Maksimal overvågning af borgerne, da de per definition jo skal reguleres i detaljen!!!

Friheden fra, at blive betragtet som potentielt skyldig, bliver udhulet mere og mere, og alle tegn tyder på, at vores statsapparat ikke er i stand til, at forstå konsekvenserne af egne tiltag. Endnu mindre villig til, at indrømme uheldigheder, eller tage konsekvens af tidligere beslutninger. Er det dumhed, manglende intelligens eller magtsyge?

11
14. februar 2013 kl. 20:13

Er det dumhed, manglende intelligens eller magtsyge?

Ingen af delene, der findes da mange både kvikke og pæne mennesker som ansatte i den offentlige sektor, men deres liv (arbejde) er i dagens Danmark nødvendigvis en tilværelse i en osteklokke..

Du vil til enhver tid kunne udskifte pæne dele af den malende offentlige maskine, med noget tilsvarende fra den effektive private sektor, men på langt sigt vil det aldrig virke - der er en mentalitet til forskel :)

Lad os se.. vi starter i institution (vuggestue) som 3-4. mdr. gammel (husk - voksne mennesker nu). Gennem hele barndommen og underskoletilværelsen bliver de små fortsat afrettet i 'korrekt' opførsel efter institutionernes regler og love.

Det nu unge menneske fortsætter med en uddannelse, og uanset længde og niveau så er der for hovedparten stadig træning i at begå sig på institutionelt plan, ellers bortvisning og du mister eksamensbevis.

De unge, der fortsætter med ansættelser i den offentlige sektor har en eneste mulighed, som de nu har ~20 års træning i - tilpas dig. De kender derfor livet udenfor osteklokken primært via regler, tal, tekst og via medierne samt 'noget' man kan have teorier om.

Der er ingen formelle sorteringsmekanismer ifm. ansættelser, så man slæber sine foretrukne man er 'i fase' med ind og skubbe alt andet ud - ensretter - bl.a. via gøgeungeeffekten http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/article1967547.ece

Som ansatte er deres formål jo kun at lave deres arbejde, og videst muligt undgå udenforstående (dig og mig) blander sig og har indblik i osteklokken. De er ansat, aflønnet og styret af deres eget system.

Og efterhånden oplever vi også, at utallige folkevalgte på tinge samt med en ministerpost k u n har deres fortid samt uddannelse som beskrevet - de kender hovedparten af livet udelukkende fra de offentlige eller kvasioffentlige værksteder.

10
13. februar 2013 kl. 15:05

Er der ikke tale om L 142, som der ikke er blevet stemt om endnu? Hvorfor ikke bare stemme imod lovforslaget i stedet for at fremsætte eget beslutningsforslag?

Hvis L 142 ikke vedtages, er resultatet at evalueringen ikke skal udskydes, men at den skal foretages i folketingsåret 2012-13. Inden Folketinget er færdig med L 142, kan vi være henne i april/maj, og så er der ikke meget tid tilbage til at "evaluere".

Derfor er det særdeles fornuftigt at komme i gang med evalueringen sideløbende med at L 142 behandles.

5
12. februar 2013 kl. 20:21

Skal man være total lam i knolden for at være politiker ???

Kunne hende Skipper Labskovs eller beslutte sig for om det er for beskyttelse af befolkningen mod overvågning, hun er imod eller fordi lortet bare ikke virker . ( for så er der jo faktisk ikke noget person problem)

4
12. februar 2013 kl. 14:18

Logningsdirektivet skal revideres på EU plan i 2013 eller 2014 (efter nuværende plan, som selvsagt kan blive udskudt yderligere fordi dette er en varm kartoffel i specielt de EU lande hvor en forfatningsdomstol har underkendt den nationale lov).

Hvis et flertal i Folketinget har andre ønsker til resultatet af denne proces end Justitsministeren (hvilket virker plausibelt), bør de give Justitsministeren et meget præcist defineret mandat til forhandlingerne i EU.

Danmark kan uden videre afskaffe sessionslogningen, og det må betragtes som meget usandsynligt, reelt helt utænkeligt, at de øvrige EU lande ønsker at kopiere den danske fiasko med sessionslogningen og vil have det med som krav i et revideret direktiv.

Men ændringer af internet logningen, udover afskaffelse af sessionslogningen, vil principielt kræve ændringer af logningsdirektivet.

3
12. februar 2013 kl. 12:09

sagen til hjørne, simpelthen fordi den er tung og besværlig, både at sætte sig ind i - og at håndtere.

Hans svar har hele tiden oset af mangel på engagement, så konklutionen er ganske enkel:

Han gad den bare ikke - og så giver den slags jo heller ikke mange pluspoints på valgdagen.

Og nu bliver han så tvunget til at interessere sig for sagen - jeg synes simpelt hen, det er flovt.

2
12. februar 2013 kl. 11:49

Det er utroligt hvor tøsedrengeagtige de danske politikere er:

"Morten Bødskov argumenterer også med, at EU i år eller næste år fremsætter forslag om at revidere reglerne"

Det er da fløjtende ligegyldigt om EU i år, eller i år 2247 fremsætter et forslag til revidering af reglerne, for det er Danmark der har valgt at lave en implementering der går langt ud over hvad EU siger, hvorfor Danmark også sagtens kan revidere egen beslutning.

Vi så den samme politiker mangel på cojones, da Villy Snøvlespade prøvede at tørre den af på EU at man havde kvajet sig big-time i forbindelse med sankebrændet.

Så i modsætning til alle andre steder i samfundet, så skal der åbenbart ikke være noget ansvar på Christiansborg?

1
12. februar 2013 kl. 11:33

Er der iltmangel i ministerbiler? Så snart et parti får justitsministerposten forsvinder enhver fornuft og evne til at lytte til borgerne. Hvis de borgerlige havde vundet sidste valg, ville vi nu side med en borgerlig justitsminister der krampagtigt holder fast i at danskerne ikke skal have ret til et privatliv. Og med et rødt alternativt flertal til at kræve borgernes ret.

Eller er det bare rent Javel Hr. Statsminister? Embedsmændene i juristministeriet vil død og helvede have denne logning. Det gør ingen forskel hvem vi sender ind som justitsminister?

6
12. februar 2013 kl. 21:02

Eller er det bare rent Javel Hr. Statsminister? Embedsmændene i juristministeriet vil død og helvede have denne logning. Det gør ingen forskel hvem vi sender ind som justitsminister?

Her er du tæt på virkeligheden. Dele af administrationen er syge for at (mis)bruge maksimal overvågning til at hjælpe dem (mindske arbejdsindsatsen) i forbindelse med deres opgaver.

Der står altså flere 100.000 offentlige ansatte, som skubber problemer op i systemet, og selvfølgelig havner noget af det hos toppen af embedsmænd i deres departementer.

Topembedsmænd (departementet) samt de 100.000 i institutionerne har jo samme ønske, at kunne gennemfører de politiske ønske med maksimal effekt og så lidt egen indsats som muligt.