Flertal: Sander skal ændre dokumentundersøgelse

Et flertal i Folketinget med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt som initiativtager vil nu presse videnskabsminister Helge Sander til at stille krav til evalueringen af ODF og OOXML i det offentlige.

En om'er er meddelelsen fra et flertal af folketingsmedlemmer til videnskabsminister Helge Sander (V) i forbindelse med det kommissorium, som Sander har sendt til Konkurrencestyrelsen i anledning af den kommende evaluering af anvendelsen af ODF og OOXML i det offentlige.

Initiativet til om'eren kommer fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der langt fra er tilfreds med den opgave, som Konkurrencestyrelsen har fået af Sander. I realiteten har Sander blot bedt styrelsen om at evaluere brugen af ODF og OOXML, men lader det være op til styrelsen selv at finde ud af, hvad der skal måles og hvordan.

»Jeg føler mig ikke tryg ved det kommissorium, som Helge Sander har givet Konkurrencestyrelsen i forhold til den analyse, der skal laves efter prøveperioden med ODF og OOXML. Derfor har jeg tidligere bedt om nogle konkrete elementer kom med i rapporten, men det har Helge Sander siden afvist,« siger Morten Messerschmidt til Version2.dk.

Markedsmæssigt problem

Han er især bekymret for, at rapporten ikke kommer til at omhandle specifikke forhold omkring eksempelvis interoperabilitet og brugen på forskellige platforme.

»Jeg tror kommissoriet blot kommer til at handle om, hvordan OOXML og ODF har fungeret i den daglige drift, men jeg synes, det er overordentligt vigtigt at finde ud af, hvordan fungerer de to standarder på forskellige brugerplatforme. Fungerer OOXML også i Linux, er der fuld interoperabilitet mellem de to standarder, når man ser på funktionalitetsloftet. Det er jo et markedsmæssigt problem, hvis en af de standarder, som man vælger, ikke er interoperabel eller ikke kan fungere på andet end Microsofts produkter,« siger Morten Messerschmidt.

Beslutning i Folketingssalen

Konkurrencestyrelsen hører til under Økonomi- og Erhvervsministeriet, men Morten Messerschmidt mener ikke, at Sander på den måde kan dække sig ind under, at Konkurrencestyrelsen ikke er hans område.

»Hvis han er en lille smule klog, så indser han, at vi er et folketingsflertal, og hvis han ikke bliver en smule føjelig på det her, så rejser vi en forespørgselsdebat og laver en vedtagelse direkte i Folketingssalen uden om regeringen,« siger han.

Helge Sander skal dog i første omgang forklare sig i et samråd i Videnskabsudvalget, der er berammet til på onsdag i denne uge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jasper Bojsen

[b]Fra artikel:[/b] I realiteten har Sander blot bedt styrelsen om at evaluere brugen af ODF og OOXML, men lader det være op til styrelsen selv at finde ud af, hvad der skal måles og hvordan.

»Jeg føler mig ikke tryg ved det kommissorium, som Helge Sander har givet Konkurrencestyrelsen i forhold til den analyse, der skal laves efter prøveperioden med ODF og OOXML. Derfor har jeg tidligere bedt om nogle konkrete elementer kom med i rapporten, men det har Helge Sander siden afvist,« siger Morten Messerschmidt til Version2.dk.

Jeg finder det en smule tankevækkende, at Morten Messerschmidt så inderligt ønsker, at Helge Sander skal blande sig i hvorledes Konkurrencestyrelsen skal udføre deres arbejde. Jeg troede at hele ideen med at bringe Konkurrencestyrelsen på banen var at styrelsen optræder som en uafhængig part. Men, måske det kun er interessant for Morten M. med en uafhængige part når denne part udmønter sin uafhængighed i henhold til Mortens ønsker? Hmm.

Jasper H. Bojsen, Microsoft Info: http://blog.hvorom.dk

  • 0
  • 0
#3 Jarnis Bertelsen

Der er ikke umiddelbart selvmodsigelse i at bede en uvildig instans om at udføre en undersøgelse og samtidig stille krav til hvad det egentligt er den skal undersøge. Uvildigheden har mere at gøre med hvordan man når til resultatet/konklusionen end med undersøgelsens fokusområder.

Hvis alternativet er at man skal lave endnu en undersøgelse for at belyse yderligere emner, som man har brug for for at træffe politiske beslutninger, er det vel bare rettidig omhu at kræve at de nødvendige emner kommer med før undersøgelsen sættes igang.

Jarnis Bertelsen

  • 0
  • 0
#5 Peder Mikkelsen

Her er en liste over nogle programmer som kan anvende OpenXML, f.eks. kan OpenOffice Novell Edition gøre det på Linux:

http://www.openxmlcommunity.org/applications.aspx

Det er link 2 når man søger efter "applications openxml" på google, hvis man i stedet søger efter "applications ooxml er det link 8 for man skal lige scrolle forbi nogle som er pigesure over OpenXML.

Hvis Morten havde undersøgt det selv kunne han undgå at spilde folketingets mødetid med det, men formålet er jo nok bare at "drille" Helge Sander og ikke få et reelt svar på hans spørgsmål.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere