Flere sikkerhedshuller i Oracle end i SQL Server

Oracles databaser taber til Microsofts SQL Server på sikkerheden, hvis man udelukkende måler på antallet af sikkerhedshuller.

Både Microsoft og Oracle har gennem tiderne fået drøje hug for sikkerhedshuller i de to konkurrenters software. Måler man imidlertid udelukkende på antallet af sikkerhedshuller, der bliver fundet, skulle Oracles databasesoftware være mere usikker end Microsofts SQL Server.

Det fremgår af en opgørelse foretaget af Next Generation Security Software eller NGSS, der tidligere har samarbejdet med de to firmaer omkring sikkerheden, skriver amerikanske Computerworld.

Eksterne sikkerhedseksperter har således siden 2000 fundet i alt 233 sikkerhedshuller i Oracles databasesoftware mod 59 i Microsofts.

Ifølge NGSS er det et tegn på, at Microsoft har været presset til at forbedre sikkerheden og slippe af med fortidens grimme ry.

»Jeg synes, det er på tide, at folk skifter fokus, specielt sikkerhedseksperter. Vi burde fokusere på at lukke sikkerhedshuller og forbedre leverandørernes holdning til sikkerhed. I det store hele er den kamp nu vundet mod Microsoft. Men der er flere slag, der skal udkæmpes og vindes. Blandt andet mod Oracle,« siger stifter David Litchfield til Computerworld.

Oracle forsvarer sig med, at en sammenligning alene på baggrund af antallet af sikkerhedshuller kun giver et ringe indblik i produktets generelle sikkerhedsniveau.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere