Flere problemer med skattesystem: Milliarder af skattekroner på vippen

24. april 2014 kl. 08:033
Flere problemer med skattesystem: Milliarder af skattekroner på vippen
Illustration: SKAT.
Opkrævningssystemet Skattekontoen underretter ikke virksomheder, der mangler at betale skat, og derfor kan gælden ikke sendes til inddrivelse. Mellem otte og ti milliarder kroner mangler at blive opkrævet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu en gang oplever Skat store problemer med et af deres digitale systemer, da opkrævningssystemet Skattekontoen, som registrerer danske virksomheders skattebetalinger, er blokeret.

Det skriver Politiken.

Systemet er ikke i stand til at give virksomhederne besked, hvis de ikke har betalt skatteregningen, og det er et problem, da de ubetalte regninger ikke må sendes til inddrivelse i Skats andet skandaleramte EFI-system, før virksomhederne er tydeligt underrettet om, at de skylder penge.

Ifølge en redegørelse til Folketingets skatteudvalg ligger der ubetalte regninger i størrelsesordenen otte til ti milliarder kroner, som stadig ikke er blevet sendt til inddrivelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Fejlen betyder, at man simpelthen ikke kan komme i gang med at inddrive pengene, og det store spørgsmål er jo dels, om man får systemet til at virke, og mere væsentligt, om statskassen kommer til at tabe pengene på grund af denne her fejl,« siger skatteadvokaten Eduardo Vistisen til Politiken.

Over for avisen understreger Skats inddrivelsesdirektør Jens Sørensen, at Skattekontoen på mange områder fungerer, som den skal, hvor der dog er problemer med at tilskrive rente på gælden for de virksomheder, der ikke har fået betalt til tiden, ligesom det halter med at gøre virksomhederne opmærksomme på, at betalingsfristen er overskredet.

»Men det, vi kan se nu, er, at problemerne omkring rentetilskrivningen er faldet på plads, og derfor kan vi – når vi når lidt ind i maj måned – også få givet en stor del af virksomhederne besked om gælden, så vi kan begynde at overføre store beløb til EFI og tage fat på den egentlige inddrivelse af den gæld, der ikke er betalt,« siger direktøren til Politiken.

Netop EFI-systemet har også været kilde til hovedpine i Skat. Systemet blev hele seks år forsinket, hvilket har betydet, at Skat længe ikke har kunnet inddrive gæld til staten, og et stort antal gældssager er i fare for at blive forældede, hvorfor staten kan gå glip af flere milliarder kroner.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. april 2014 kl. 13:41

Sammenlignet med IC4 får denne (eller disse) skandale(r) langt fra samme mediedækning. Desværre.

1
24. april 2014 kl. 12:20

Var det ikke snart på tide at skat blev gjort ansvarlig for deres manglende opkrævning. Et konkurs dekret kunne lukke skat og åbne for en mere kvalificeret udlicitering til andre aktører