Politiets teori: Hackere lagde også dagpenge-sitet Mit3f.dk ned

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Politiet sigter flere personer for at angribe 3F's særlige side til dagpengeindberetning Mit3f.dk. Dermed risikerer de sigtede op til seks år bag tremmer.

Flere af de fem personer, som Københavns Politi mandag sigtede for hackerangrebet mod fagforeningen 3F’s hjemmeside i juli, er også sigtet for at lægge dagpengehjemmesiden Mit3f.dk ned. Det bekræfter Københavns Politi for første gang over for Version2.

Læs også: Stor politiaktion: 5 personer sigtet for 3F-hackerangreb

Sigtelserne om at lægge Mit3f.dk ned er alvorlige, fordi Mit3f.dk har et delvist offentligt præg i form af dagpengeindberetning, og derfor går strafferammen op til seks år. Sektionsleder ved Københavns Politi Tomas Juhl vil dog ikke ud med, hvor mange ud af de fem nuværende sigtede som også kan linkes til Mit3f.dk.

»Jeg kan bekræfte, at et udsnit af de fem sigtede også sigtes for relationer til Mit3f.dk’s nedbrud. Men jeg vil ikke ud med, hvor mange det drejer sig om,« siger Tomas Juhl til Version2.

Københavns Politi slog i samarbejde med deres it-enhed NITEC mandag aften til mod flere personer både på Sjælland og i Jylland. Ifølge hackergruppen Anonymous skulle nogle af deres såkaldte brødre være blandt de sigtede, men politiet vil ikke kommentere på de sigtedes tilknytninger.

Læs også: 3F-hacker risikerer 6 år bag tremmer

Det mystiske Anonymous-medlem

Det danske Anonymous-medlem Elan0r1 tog allerede kort tid efter hackerangrebet den 19. juli skylden for angrebet mod 3F’s hjemmeside Forsiden.3f.dk, som er fagforeningens hovedside - samt for at lægge Mit3f.dk ned i samme ombæring. Politiet har dog på intet tidspunkt kunnet bekræfte Elan0r1’s sammenhæng med angrebene - hverken mod 3F’s hovedside eller Mit3f.dk.

I forbindelse med aktionen mandag har politiet dog beslaglagt en større mængde computerudstyr, som de er ved at danne sig et overblik over. Den proces kommer til at tage lidt tid.

»Jeg vil umiddelbart skyde på, at det kommer til at tage os et par måneder, før vi for alvor har system i det beslaglagt udstyr. Efterhånden som vi kommer igennem det, kan der sagtens komme flere sigtelser,« siger Tomas Juhl til Version2.

Den udhængte vejlenser

Version2 har tidligere fortalt om den 29-årige it-konsulent Rico Raja, som bor i Vejle. Han er ad flere omgange på den offentlige hjemmeside Pastebin.com blevet hængt ud for at skulle have gennemført det DDoS-angreb, som tvang 3F’s hjemmeside er knæ. Rico Raja har over for Version2 bekræftet, at hans hjem ved en tidligere aktion er blevet ransaget af politiet, men han afviser at være en af de fem nuværende sigtede.

Københavns Politi vil dog hverken be- eller afkræfte, hvorvidt Rico Raja har en forbindelse til angrebet eller de sigtede personer.

Læs også: 29-årig it-konsulent fra Vejle hængt ud for 3F-hacking

Det var en konflikt mellem Restaurant Vejlegården i Vejle og fagforeningen 3F, som efter sigende skulle have udløst hackerangrebet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Carsten Stenberg

Nej, nu må i tage jer sammen !!!!

Hvad en fuldstændig anonym hackergruppe måtte komme med af påstande er fuldstændigt irrelevant.

Nogle personer har på et tidspunkt taget ansvaret for forsøg på hackning/DDOS, hvilket et strafbart.

Hvis politiet på et tidspunkt, mener at der kan være indicier for bestemte personer er ansvarligt for disse angreb, så er de forplitigtet til at rejse sigtelser og sikre sig eventuelle beviser.

Om der er rejst sigtelse mod de rigtige personer og om sigtelserne fører til en anklage og efterfølgende retssag, kan tiden kun vise.

Så stop det vås, om at politiet handler efter politisk ordre eller med politisk bevæggrund, eller at 3F ikke skal have deres politianmeldelse behandlet fordi nogen ikke måtte være enige i deres iøvrigt til legale virke.

 • 12
 • 3
Henrik Madsen

Elan0r skrev også selv en tweet hvori det fremgik at nu var mit3f også lagt ned af ham/hende.

Lad nu politiet efterforske og retten tale før i dømmer den ene eller anden vej.

 • 6
 • 0
Mike Mikjær Blogger

Det er vel også logik for burhøns, hvis man er udsat for et angreb.

Bestemt ikke? Det eneste rigtige er at bygge et system der kan ikke kan misbruges, hvis faren for at en hackergruppe kan tilgå fortrolige informationer er så stor at de vælger at tage siden ned blot fordi de vurderer at risikoen for angreb er vokset, så er systemet i forvejen ikke kvalificeret til at håndtere fortrolige data og bør pilles ned øjeblikkeligt ... om ikke andet af datatilsynet!

 • 3
 • 5
Jørgen Rasmussen

Hvis en fagforening laver strejke og blokering overfor en virksomhed, er det ganske lovligt. Problemet skal løses parterne imellem, hvis da ikke folketinget bryder konflikten ved en lov.
Hvis en organisation blander sig i fagforeningens handlemåde ved at lave en blokade mod denne, så risikerer dens medlemmer 6 års fængsel. Lige ret for alle?

 • 9
 • 4
Per Hansen

Jamen Vejlegården og de andre restauranter der er ramt af 3F blokader har da den samme ret som alle andre. De er mere end velkomne til at drive restauration, de kan bare kun få leveret varer, modtage post, få afhentet affald og komme ind på arbejdspladsen, hvis de tegner overenskomst med 3F ;o)Måske i virkeligheden politiet skulle rette deres søgelys mod 3F i de afpresningssager på Nørrebro, metoderne er i hvert fald de samme...
Regler er til for de stærke (her 3F) der kan gøre som det passer dem, George Orwell havde været stolt af at en fagforening byggede deres morale på regelsættet fra Animal Farm.

 • 8
 • 7
Michelle Bea Lund-Müller

Version2 har valgt at fjerne 2 indlæg fra debatten da de var grove, krænkende, stred meget imod vores brugerbetingelser og gjorde intet for at skabe en dynamisk debat. Vi vil ikke se folk blive overfaldet og svinet på det groveste eller at man lægger op til grove handlinger!

VH.

Community builder, Version2, Michelle Bea Lund

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere