Flere Linux-browsere bandlyst fra Googles tjenester

13. december 2019 kl. 13:0535
Pingviner
Illustration: MemoryCatcher / Pixabay.
Linux-browserne Konqueror, Falkon og Qutebrowser kan ikke længere logge ind på Gmail og Googles øvrige tjenester. 'Browserne er ikke sikre', lyder den umiddelbare forklaring.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google blokerer flere Linux-browsere fra at logge ind på og anvende virksomhedens tjenester.

Det skriver Bleepingcomputer.com, efter at en bruger på Reddit opdagede, at vedkommende ikke længere kunne tilgå sin Google-konto via både Falkon- og Konqueror-browseren.

Bleepingcomputers eget forsøg viste det samme.

Browsere 'kan være usikre'

I Bleepingcomputers test blev brugeren efter flere forsøg på at logge ind via Falkon og Konqueror anbefalet at anvende en anden browser, fordi de to browsere 'kan være usikre'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Googles 'learn more'-side om, hvorfor ens browser blev blokeret, er følgende mulige årsager nævnt:

  • Don’t support JavaScript or have Javascript turned off.
  • Have unsecure or unsupported extensions added.
  • Use automation testing frameworks.
  • Are embedded in a different application.

Bleepingcomputer har forsøgt at kontakte Google og få et svar på, hvorfor disse Linux-browsere bliver blokeret, men Google er ikke vendt tilbage til mediet.

35 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
36
17. januar 2020 kl. 18:08

Jeg har ikke Facebook på tlf og vil gerne af med alt Google (skriver jeg fra en Android...)

Jeg har installeret Ice fra Peppermint OS, der tillader at isolere data fra et vindue, så det ikke kan samle data fra andre vinduer. Her har jeg en Ice applikation for Facebook, Bank osv, så der ikke kan samles data på kryds. Jeg benytter Firefox, Brave og Tor afhængig af hvad behovet er.

Jeg benytter Facebook til at modtage beskeder/opdateringer i sammenhænge jeg ikke vil undgå, men poster ikke noget om mig selv el.lign.

Jeg har en Gmail, men benytter den mindre og mindre og har i stedet en proton mail.

35
16. januar 2020 kl. 20:03

Hvad er hans pointe?</p>
<p>Hvis det er at acceptere sin skæbne at bruge MobilePay, hvad kalder man så det at blive socialt udstødt, fordi man vælger ikke at gøre det? Martyrium?

Flokdyr er ikke sønderligt intelligente, de er bange for at stå på egne ben. Tænk sig hvis man skulle hænge på at have dert fulde ansvar for sin egen eksistens, og ikke kan give flokken skylden for ejne beslutninger. Hvad i alverden har du så lige gang i med at "forlange" at vi alle skal være på fjæsbog, har du INTET lært af de mange afsløringer der viser tydligere end noget, viser at du i fb regi er en vare = leverpostej oa, det er da jer fb'er der er fuldt og helt galt på den, men så længe i har det LET LET LET er alt så dejligt ØV !

Bare fordi andre er sløvt begavet, behøver jeg ikke også at opføre mig sådan, skal jeg nu også brude reglerne fordi vildt mange andre gør det ? Har flertallet altid ret ? NO WAY mener jeg, nærmest aldrig, det er ikke at have ret bare fordi i er flest !

Læs også lige Orson Welles - 1984, skrevet i 1949, husk at læs div artikler det sidste års tid op til dette årsskifte, der var squ mildt sagt mange hele vejen til tops i div samfund der var fulde af alternative ideer, tilmed at springe året 1984 over i kalenderen ! Bradbury skrev også Fahrenheit 451 som også fint kan bruges her, hvis man ikke lider af en science fiction fobi, som desværre mange gør ! Der er også flere andre film der fremviser dette vanvid vi er på vej ind i og har været det i accelererende facon siden vi fik internettet ! Jeg har råbt op om det i ca fem år inkl her, og hele tiden fået beskeden "det sker ikke !"/"du er helt ude i skoven !". Nu skrives der er masse om netop dette masser af steder, næste konstant, med masser af "thumbs ups !" Husk lige at flertallet, lige meget at de render rundt med bind for øjnene og propper i ørene, er dem der desværre bestemmer retningen, altsammen baseret på skrækken for terror, og "bekæmpelsen af kriminalitet", samt alle de øvrige trick som politi og politikere VED virker på dette "blinde/døve" flertal. Frygt er et letværktøj, næste ingen stiller spørgsmål, og de kriminelle har for længst fundet andre veje, og politikkere er også smæk fulde af fordomme, som lader alle dem de jager gå frit og upåvirkede rundt, så nu er det kun alle de "lovlydige" der er fanget i disse "net"(love), fyldt med mistillid, og mistilliden breder sig med ufattelig hast ! Jeg kan se hvad der kommer, og med den nye regeringens "tiltag" er der lagt op til det potentielt glade vanvid ! KH Dave Pencroof

34
17. december 2019 kl. 15:23

Og hermed påstår du at Facebook er en naturlov på linje med tyngdeloven?

Nej, men tag en pebernød for månedens mest åndssvage stråmand. Selvfølgelig kan man leve uden Facebook - det har bare en omkostning for mange af os. Ligesom det har en omkostning at bruge det.

Du siger at du tror et Facebook-alternativ med fokus på privacy har en chance. Jeg siger at det er der en del der har forsøgt sig med indtil videre - uden videre held. I mellemtiden bruger knap halvdelen af jordens befolkning et af Facebooks produkter hver måned.

33
16. december 2019 kl. 21:15

No fucking way.

Til at man kan leve uden, eller alternativerne?

Netværkseffekten er alt, alt for stærk. Prøv at spørge Orkut, Google+, Ello, Vero eller nogle af alle de andre der har forsøgt. Diaspora er sådan cirka det du efterspørger, og de har måske omkring en million brugere mod Facebooks 2½ milliard.

Og hermed påstår du at Facebook er en naturlov på linje med tyngdeloven?

Ting har altid ændret sig over tid, Romerriget og det Byzantinske Rige sank i grus, og det samme kan sagtens ske med FB.

32
16. december 2019 kl. 20:34

Facebook:
Kan man sagtens leve uden - men hvis der kom et alternativ som slog sig op på ikke at ville snage i folks privatliv, så tror jeg godt det kunne have en chance.

No fucking way. Netværkseffekten er alt, alt for stærk. Prøv at spørge Orkut, Google+, Ello, Vero eller nogle af alle de andre der har forsøgt. Diaspora er sådan cirka det du efterspørger, og de har måske omkring en million brugere mod Facebooks 2½ milliard.

31
16. december 2019 kl. 17:09

Det bliver nok ikke nemmere end det er idag at leve uden Google, Apple, Microsoft og Facebook. Så vi bør jo nok gøre noget.

Lad os prøve at tage dem:

Google: Man kan vælge en alternativ søgemaskine, og så kan man oprette en dummykonto hos Google, kun til brug for at hente APK'er via Raccoon. Email kan snildt trives andre steder.

Og så kan Log Out! anbefales, så man dermed forhindrer Google i at snage - MobilePay fungerer i øvrigt stadig.

Apple: Vel kun relevant hvis man bruger Apple dimser.

Microsoft: Kan man sagtens leve uden - også professionelt! Det er bragesnak at sige Libre ikke kan bruges - 90% bruger måske 9% af hvad Office kan, og hvis man så mener at Libre kan mindre end Office, så svarer det bare til at 90% bruger 12% af hvad Libre kan. Selve OS'et er fuldstændigt ligegyldigt, det skal bare være så lidt i vejen som muligt.

Facebook: Kan man sagtens leve uden - men hvis der kom et alternativ som slog sig op på ikke at ville snage i folks privatliv, så tror jeg godt det kunne have en chance. Og man kan godt lave annoncering alligevel, uden at snage i folks privatliv, på samme måde som en annonce i et trykt medium bare må skyde med spredehagl, eller med annoncering som DuckDuckGo, hvor det er tydeligt at der er tale om et sponsoreret link, som relaterer sig til selve søgningen, ikke til den der søger.

29
16. december 2019 kl. 16:06

I min venneflok</p>
<p>Hvor repræsentativ er den for befolkningen som helhed?

Rigtigt mange unge mennesker bruger ikke den platform.

Kender da også mange som kun bruger den perfifært, og hverken lever deres liv, eller laver deres aftaler der.

Nogle unge mennesker har måske en facenook profil, som deres møder og bedsteforældre så kan følge, og se hvor pæne og lidt der sker i deres liv.

Men fester, møder og andet, det aftalees da ikke på så gamle og konservertiv en platform. Det er kun for de gamle.

Mange afviser da også google, det kan da godt være at de har en mail. Men de bruger da Internet kondom, i en eller andet form.

Det er nok det Google kan se og er bange for, Googleog facebokk er jo ikke kun et klik væk. de er og også kun et klik væk, fra at være væk.

Ser da flere og flere der enten har deres eget domain, og/eller bruger sikkertmail som.

Tutanota.com

Kan af andet artikel se, at også V2 har fundet ud af at deres overvågning er på vej til at forsvinde, også i panik prøver noget andet. Men det er stadigt kun panik, og ingen løsnings.

OBS. Så svært er det jo ikke at slippe Google/Facebook. Man kan altid starte i det små, Ved ikke at bruge facebook på telefonen, fjerne placering, og slette ens trafik, søgning, og andet med mellemrum. Flere google konti, herunder en kun til telefon er også en del af løsningen.

28
16. december 2019 kl. 15:58

Min kommentar var rettet mod Magnus' snak om librem 5 telefonen, som kører Linux, og altså ikke kan bruge apps til IOS og android.

Jeg er helt enig i dine tanker om at give slip på disse services. Jeg har selv gjort et forsøg på at finde ud af hvad det betyder, hvis jeg skal lukke min Google konto. Det er ikke trivielt hvad jeg går glip af. Men det bliver jo kun værre. Jeg kan nemt forestille mig en fremtid hvor det ikke blot er nogle behagelige services jeg går glip af, men at det er fundamentale elementer i vores samfund man går glip af. Det er tæt på at være tilfældet allerede nu. Facebook er godt på vej til at danne grundlaget for politiske og aktivistiske forsamlinger. Hvordan kan vores regering sikre forsamlingsfriheden for en gruppe der er har holdninger som er politiske ukorrekte i USA? Det kunne være nudister, folk der støtter Palestinenserne eller blot folk der er i oposition til USA's vanvittige eventyr i mellemøsten og Afrika. Det bliver nok ikke nemmere end det er idag at leve uden Google, Apple, Microsoft og Facebook. Så vi bør jo nok gøre noget.

27
16. december 2019 kl. 15:17

Eller også så lever man et sundere liv!

Jeg har været vegetar i 14 år, og jeg kan love dig, at det at være vegetar er ingen garanti for et sundere liv. Men lad nu bare det ligge...

Bortset fra det, hvad skulle være problemet med at installere MobilePay på en ikke-indsovset-i-Google Android?

  1. Alene det at få en android telefon til ikke at være sovset ind i Google-halløj, er ikke trivielt.
  2. Min kommentar var rettet mod Magnus' snak om librem 5 telefonen, som kører Linux, og altså ikke kan bruge apps til IOS og android.

Tag ikke fejl. Jeg siger ikke at man skal omfavne facebook og de andre techgiganter. Jeg siger bare, at man betaler en pris når man ikke gør det. Ikke fordi man mister den service de leverer, men fordi man stiller sig udenfor for det fællesskab der bruger dem.

Hvis man ikke føler man mister noget, fordi man befinder sig i nogle cirkler hvor mange ikke bruger dem, så er det jo fint. Som jeg skrev, så er jeg bare i tvivl om jeg virkelig vil have en telefon, hvor jeg ikke kan installere alle de apps de fleste andre danskere har på deres telefon. Det ville jo ikke ændre på verdenssituationen, det ville bare give mig en følelse af at være villig til at betale en pris for mine principper. Hvis man er ung, så kan den slags følelser og signalværdi selvfølgelig være af betydning, men...

24
16. december 2019 kl. 13:16

Jeg læst jeres indlæg igenne,, skal det forståes sådan at der er nogle af jer, der mener at hvis man ikke har Facebook eller MobilePay, så må man ikke være med i klubben ?!

23
16. december 2019 kl. 13:09

Jeg er medlem af en løbeklub og går til crossfit, og begge steder forgår al kommunikation via facebook.

Men det er jo hele pointen. Når du vælger at have en konto hos Facebook får du en masse dejlige fordele. Ulemperne er skjult så godt, at man som enkelt individ ikke rigtigt oplever dem.

Men dagbladene har for længst måtte indse at de er totalt underlagt Facebooks ledelse. Danske medier har flere gange set sig censureret af Facebook. Ved politiske valg har Facebook tilsyneladende ladet enhver kunne købe politiske reklamer, og styre hvilke målgrupper de rammer. Facebook's single sign-on og integration har gjort en hel række tredie parts services afhængige af Facebook og tvinger dermed deres brugere ind i deres system. Facebook har nu en omsætning på omtrent 1/10 af Danmarks BNP, så deres indflydelse er betragtelig. De informationer som folk lægger ud på deres service gør dem i stand til at overvåge folk overvåge folk på en måde som totalitære regimer kun kan misunde dem.

Da Facebook oprindeligt blev offentliggjort var jeg selv hurtig til at oprette en konto og forbinde mig med mine skole kammerater, venner og familie. Der gik dog ikke lang tid før man spurgte sig selv, hvordan Facebook kunne drive sine services uden en indkomst. Facebook kørte i lang tid før de begyndte at levere reklamer. De investorer som lagde penge i dette foretagende, må have haft en ide om hvordan deres investering skulle kunne betale sig. Om de blot havde Facebook som en platform for reklamer for øje, eller om de havde nogle mere okkulte hensigter er ikke til at vide. Men faktum er at Facebook har mere magt og indflydelse end regeringer i mindre lande. Jeg lukkede min konto da Facebook begyndte at censurere folk. Ikke fordi jeg havde sympati med dem der blev censureret, men fordi denne magt umuligt kan forvaltes ordentligt at et Amerikansk selskab. Det er dog ikke den eneste årsag. Jeg har også problemer med, at Facebook bruger deres markeds dominans til at skaffe sig adgang til brugere og services som Crossfit.

22
16. december 2019 kl. 12:52

Det kan godt være det føles godt at være vegetar, men man ændrer ikke rigtig på noget, man giver bare sig selv en masse benspænd og gør liver besværligt for ens omgivelser.

Eller også så lever man et sundere liv!

Og man har måske også så meget mentalt overskud at man også kan mobilisere de fornødne åndsevner til at læse klassisk litteratur.

Bortset fra det, hvad skulle være problemet med at installere MobilePay på en ikke-indsovset-i-Google Android?

20
16. december 2019 kl. 12:21

Nu er jeg en af dem som ikke har facebook på mobilen, og i starten undrer folk sig over at man ikke svarer, men så begynder de bare at sende SMS'er i stedet.

Det er så ikke min erfaring. Jeg er medlem af en løbeklub og går til crossfit, og begge steder forgår al kommunikation via facebook. Jeg kan følge nogenlunde med i hvad der er af arrangemanger og hvad der bliver meldt ud fra klubbens side, men al det sociale, alle videoerne der bliver delt, osv., går jeg jo glip af. Og det er jo mange steder det er sådan. Så har man ikke hørt der er inviteret til vejfest, eller at der har været indbrud hos en gammel klassekammarat. Det er da ting man kan leve uden, men er en principiel afstandtagen fra facebook det værd?

Folk er ikke mere afhængige af det lort end de kan finde andre løsninger - det samme gælder Mobilepay, folk har deres mobilbank, så er det heller ikke sværere at lave en overførsel til konto.

Min pointe er egentlig, at jeg selv har ønsket mig en Librem5 telefon, men at jeg er begyndt at tvivle på om det er besværet værd. Selvfølgelig kan man klare sig med en telefon uden nemid, mobilepay, endomondo, netbank, osv, og selvfølgelig bør man boykotte overvågningsgiganterne, men man ender bare med at sidde som en teenager med ring i næsen drer er blevet vegetar, og hele familien bander over at de nu skal tage specielle hensyn. Det kan godt være det føles godt at være vegetar, men man ændrer ikke rigtig på noget, man giver bare sig selv en masse benspænd og gør liver besværligt for ens omgivelser.

Man skal selvfølgelig gøre som man har lyst til, og vil man holde fanen højt, så gør enddelig det.

19
16. december 2019 kl. 11:47

Der er en verden til forskel på det, som "Magnus" og alle vi andre, selv vælger at dele via Twitter, GitHub m.fl., og så det, at vi bliver stalket rundt på nettet, fordi nogen kan tjene penge på at skrive dossiers om os, og hvordan og hvornår vi kan påvirkes.

Hvis man læser f.eks. Zuboff, så italesætter hun det, som retten til egen fortælling, og den ret bliver vi frataget uden at blive spurgt, for at andre kan berige sig selv og andre.

Alle bør have lov til at bestemme, hvad de deler om sig selv, og med hvem. Nogle deler mere end andre, og det er helt OK.

Også "Magnus". Også jeg, som helt bevidst har valgt debatten her, som et af de få steder, hvor jeg helt åbent "stikker næsen frem". Også dig, kære "John".

18
16. december 2019 kl. 11:43

Hej "John Doe",

De ting jeg har lagt på Twitter, Gitlab, Github, Version2, LinkedIn og andre steder er ting som jeg bevidst har publiceret. Så hvad er problemet? Hvorfor dælen skulle jeg dog skjule det?

Magnus Jørgensen er da også mit rigtige navn.

17
16. december 2019 kl. 11:20

Jeg elsker alle de sølv-hatte herinde...

Kære "Magnus"

Skal du ikke heller passe på dit digtale-fodspor frem for at kigge på hvem du har din mail hos, en meget lille fremsøgning af dig gav følgende: Din twitter konto... MED MEGET INFO Dit github... Med info... osv.. osv..

16
16. december 2019 kl. 10:38

I min venneflok er facebook efterhånden død, for et år eller 2 siden var det det man brugte ...

... og

Hvor repræsentativ er den for befolkningen som helhed?

Godt spørgsmål. Men i mangel på konkret viden om Torbens venner, så må vi nøjes med at sige noget om befolkningen som helhed:

https://mediernesudvikling.slks.dk/2018/kort-nyt/brug-af-sociale-medier-i-2018/

(det er vist Kulturministeriet, som står bag)

For at citerer fra starten:

For hverken de 16-24-årige eller 25-34-årige, er der fra 2017 til 2018 målt en stigning i antallet, der har brugt Facebook. Denne udvikling er ganske særegen for Facebook, da de øvrige større sociale medier som Instagram og Snapchat i 2018 enten opretholder niveauet i de yngre aldersgrupper eller fortsat oplever fremgang.

Men det er nu stadig ganske udbredt, og dominerer blandt de ca. 3/4-dele af den befolkningen, som bruger sociale medier.

Det er ca. 3/4-dele af internet brugere, som har en Facebook profil, og ca. halvdelen, som bruger den dagligt.

Så Facebook er nok dominerende, men ikke alt-dominerende og tilsynelande er der tegn på tilbagegang.

14
15. december 2019 kl. 21:17

Hvor fedt er det lige at andre synes det?

Nu er jeg en af dem som ikke har facebook på mobilen, og i starten undrer folk sig over at man ikke svarer, men så begynder de bare at sende SMS'er i stedet. Folk er ikke mere afhængige af det lort end de kan finde andre løsninger - det samme gælder Mobilepay, folk har deres mobilbank, så er det heller ikke sværere at lave en overførsel til konto.

I min venneflok er facebook efterhånden død, for et år eller 2 siden var det det man brugte, men det er efterhånden blevet telefonopkald eller sms'er som jeg bruger i hverdagen til at planlægge ting. Så ingen bliver udstødt eller set ned på, vi er efterhånden nået dertil hvor folk ikke forventer at alle rider med på div. bølger.

10
15. december 2019 kl. 12:42

men der er det hele værd

Er det nu også det? Hvis alle mennesker kommunikerer via Messenger og Facebook, og du af principielle grunde ikke vil have en facebook-konto, hvor stiller det så dig? Så fravælger du ikke bare facebook, men også at kommunikere med en masse mennesker omkring dig. Halvdelen af danskernes liv involverer på en eller anden måde facebook, så det er meget man stiller sig udenfor, ved ikke at være på facebook. Jeg ved det, for jeg har selv slettet min facebook-konto. Det er en høj pris at betale. Er det virkelig det værd?

En telefon, hvor man ikke kan bruge MobilePay? Jamen, det er da fint nok at du ikke vil bruge MobilePay, men hvis alle andre vil, så synes de du er røv-træls, fordi de kan ikke sende penge til dig. Hvor fedt er det lige at andre synes det?

Vi skal selvfølgelig gøre det vi har det bedst med, og ja, det er kun døde fisk der flyder med strømmen. Men vi er også flokdyr. Måske giver det mere livskvalitet at gøre som de andre, end at gøre det rigtige.

9
15. december 2019 kl. 10:40

Med min L5 får jeg muligvis en rygskade og alle bivirkningerne for at have fået mit eget tyngdefelt, men der er det hele værd. Vores IT verden er blevet ændret til en dystopisk fremtid som få kunne have forestillet sig. Facebook, Google, Amazon, Microsoft og Apple er blevet et syndikat der ikke har vores interesser og frihed tilstrækkeligt prioriteret, og som muligvis slet ikke kan få det. Vi bliver nødt til at vedligeholde et alternativ, der giver os muligheden for at leve uden overvågning og kontrol. Det fleste danskere er godt på ved til at blive afhængige af produkterne fra dette syndikat, være det sig igennem netbank, nem-id eller e-boks for ikke at tale om alle de services som Apple, Microsoft, Google og Facebook leverer.

8
15. december 2019 kl. 01:03

Jeg døjer også med at benytte Google anonymt. Så snart der er tale om proxy chains, får man et hav a "are you a robot" billeder, af og til 10 stk opgaver i træk. For det første er dét det samme puslespil som benyttes alle andre steder (bus, cykel, vejskilt, fodgængerfelt), så det er (99,9999 % sikkert) ikke for at holde robotter væk. Men mere et spørgsmål om at sende et klart signal om at man ikke skal skjule sig på Googles netværk.

7
14. december 2019 kl. 16:50

Jeg har Konqueror og logger fint ind på min Gmail-konto. Hvilke andre services skulle der være problemer med?

6
14. december 2019 kl. 16:46

...til at bruge Falkon eller Qutebrowser, er man sikkert også kvik nok til at ændre sin user agent.

(s) Men hep hey, lad os da endelig skabe endnu et skråplan, det kan sikkert kun ende godt? (/s)

4
14. december 2019 kl. 05:57

Det er godt nok lusket. jeg vil faktisk mene at Google her udnytter deres markeds dominans til at udelukke konkurrenterne. Hvilket er ulovligt.

Det kunne se ud som om at det nu er på tide at jeg lukker min Google konto. heldigvis får jeg snart min librem 5 telefon.

3
13. december 2019 kl. 19:40

Jeg har ikke overblik over Googles tjenester, men mht. Gmail og Youtube, så behøver Google næppe yderligere data fra browseren. Så måske er der mere et princip - at man i fremtiden ikke ønsker begrænsninger sat af andre.

1
13. december 2019 kl. 14:55

Det er da ret let at gennemskue: Browserne understøtter ikke Googles forretningsmodel om at spionere på alt og alle ?