Flere lande klar med nej til OOXML

En række lande har allerede meddelt, at de vil stemme nej til ISO-godkendelse af Microsofts åbne dokumentformat OOXML.

Inden den 30. marts skal ISO's medlemslande i den særlige dokumentstandardkomite afgøre, om Microsofts åbne dokumentformat OOXML skal gøres til en åben standard under ISO.

OOXML er allerede anerkendt af it-brancheorganisationen ECMA som en åben standard, og det er denne organisation, der officielt har ansøgt ISO om international standardiseringsgodkendelse.

Danske krav opfyldt

I Dansk Standard er der møde i dag, der skal tage stilling til om opfyldelsen af de danske krav på det såkaldte Ballot Resolution Meeting (BRM) i ISO i slutningen af februar også skal medføre, at den danske indstilling skal ændres fra et nej til et ja.

Men allerede nu har flere lande meldt ud, at de vil stemme nej til ISO-godkendelse af OOXML. På Groklaw.net er der samlet en række nej-tilkendegivelser fra lande som Brasilien og Cuba og i Computerworld meddeles det, at også Indien vil sige nej til OOXML.
Polen angives hos Groklaw som havende problemer med at sikre sig et ja, på trods af, at det har været den officelle udmelding tidligere.

På BRM-mødet blev en stor del af de over 1000 indvendinger mod OOXML behandlet ved en skriftlig afstemning, uden at der blev debatteret om de enkelte emner. Denne fremgangsmåde er siden blevet kritiseret fra flere sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Hilmer

Det var jo ligefrem skræmmende. Det er jo faktisk pinligt at Microsoft prøver at få sådan noget makværk gjort til standard.

Jeg vidste jo godt, at de var ringe hos Microsoft, men det at det stod så slemt til var alligevel lidt en overraskelse.

  • 0
  • 0
Leif Lodahl

Det er en misforståelse at Dansk Standard har fået opfyldt alle sine ønsker. Det der er sagen er, at ECMA (og Microsoft) har svaret på alle spørgsmål og kommenteret alle indsigelser.

På mødet (BRM) blev kun lidt under halvdelen af spørgsmålene gennemgået som det var meningen. Vupti, så blev reglerne lige lavet om, og resten foregik så via e-mail.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize