Flere it-selskaber langer ud efter Apple for gebyrer i App Store

Illustration: bigtunaonline/Bigstock
Apple er kommet i modvind, efter at selskaber som Facebook og Spotify har kritiseret gebyrerne i App Store.

Flere store it-selskaber kritiserer nu Apple for den måde gebyrerne er skruet sammen på i App Store.

Det skriver Wall Street Journal.

Blandt de utilfredse selskaber er Facebook og Spotify, og de tilslutter sig dermed udviklervirksomheden Epic Games, der står bag spillet Fornite, og som tidligere indledte en konflikt med Apple om netop gebyrerne i App Store.

Læs også: App-konflikt om Fortnite spidser til: »Apple vil slette alle vores udvikler-konti«

Utilfredsheden bunder i, at virksomheder skal betale 30 procent af deres indtægter for salg af apps eller tillægsydelser i applikationerne, når det foregår gennem App Store.

Samtidig har af virksomhederne peget på, at Apples egne produkter bliver favoriseret i applikationsbutikken, og dermed skaber ulige konkurrencevilkår for alternativerne.

Kritikerne mener derfor, at Apple bør finde en ny løsning på den måde, som App Store fungerer på. Men fra Apple har man oplyst, at selskabet kører sin forretning på samme måde som andre selskaber med app-butikker.

Ifølge analytikere omsætter Apple alene i deres App Store for 15 milliarder dollars om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Carsten Jensen

"Men fra Apple har man oplyst, at selskabet kører sin forretning på samme måde som andre selskaber med app-butikker." IOS har en market share på 24,82% og Android har 74,6% = 99,2 per juli 2020 ifølge https://www.statista.com/statistics/272698/global-market-share-held-by-m...

Google's Appstore har også præcis 30% market share og begge parter gør det enten svært eller umuligt at lave konkurerende App Stores.

Forståeligt at mange selskaber føler at de sidder fast i et Oligopoly og støtter ærligt Epic og de andre hele vejen

 • 14
 • 1
#2 Jan Vennike

Der er vel lidt forskel:

Som Android bruger kan man komme komme udenom Googles app butik - det kan man ikke med Apples. Eller jo, men det er et hack/crack som kun består til Apple får lukket hullet, hvorimod det er implementeret i Android at man kan installere apps hvorfra man vil, hvis man vil.

Der klages jo også over at Apples egen musiktjeneste konkurrerer med fx Spotify, men ikke på lige vilkår - og det er jo nemt for Apple at gøre, når de både ejer Store'en samt den app der skal konkurrere med andre tilsvarende apps i storen

 • 12
 • 0
#6 Maciej Szeliga

Det skal udviklerne bag den alternative app store vel, ligesom Apple og Google gør.

...og de skal leve af hvad ?

...og hvad sker der når der er 500 app stores hvor priserne når så lave niveauer at der slækkes på kravene ?

...og hvordan har du lige tænkt dig at man skal holde et tredjeparts app store ansvarlig for noget som helst når adressen er en postboks i Timbuktu ?

 • 2
 • 6
#8 Tomas Loft

Steam på PC findes. Ligeså gør Good old game's Galaxy, EA og Ubisoft, m.fl. . Der er ikke kun en Microsoft store. Så hvor er problemet i at have den samme valgfrihed på telefoner? Hverken Steam, Galaxy, Epic game store, eller en af de andre der findes er et sikkerheds problem. Det her handler udelukkende om at Apple vil bibeholde deres 100 procent monopol på iOS mens de bruger det samme monopol til at overtage gode ideer andre har testet markedet for (Spotify klon f.eks) og om at Apple vil have deres 30 procent ved først køb af en app og derefter 30 procent af alt købt i og til en app. Oven i det lukker de af for analyse af brugere medmindre man bruger deres system til det og derved deler data med Apple fremfor f.eks. Facebook.

Hvis Microsoft gjorde det samme var de blevet brændt på bålet.

 • 8
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere