Flere føler sig forfulgt digitalt

Illustration: leowolfert/Bigstock
Digital overvågning indgår i et stigende antal af stalkersager. Ifølge en rapport fra justitsministeriet føler 4000 mennesker sig overvåget.

Hvert år oplever et stort antal danske kvinder at en forfølger – en såkaldt stalker – overvåger dem digitalt og derfor ved, hvad de laver. Og hvor de er.

Ifølge en rapport fra Justitsministeriet om stalking føler 4000 danskere, at de er blevet overvåget digitalt, og flere organisationer oplever en stigning i antallet af henvendelser fra folk, der føler sig forfulgt digitalt.

»Vi oplever at flere og flere taler om det, og det er vores indtryk, at et stigende antal bliver overvåget digitalt på flere måder,« siger Lise Linn Larsen, der er formand for Dansk Anti-stalking Forening, til Metroxpress.

Også mødrehjælpen oplever digital overvågning som et stigende problem blandt de kvinder, der henvender sig, og hos Landsorganisationen af Kvindecentre er man begyndt at rådgive forfulgte kvinder, så de kan få et lidt større indblik i basal it-sikkerhed.

»Det er en del af vores sikkerhedspakke, at vi hjælper kvinderne med, hvordan de kan gøre sig usynlige. Vi får dem til at forholde sig til, om deres mobil er sikker, og om der er installeret noget på deres computer,« siger formand Birgit Søderberg til Metroxpress.

Læs også: EU-rapport: Borgerne skal have adgang til sikker, åben kryptering

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Jensen

Hvert år oplever et stort antal danske kvinder at en forfølger – en såkaldt stalker – overvåger dem digitalt og derfor ved, hvad de laver. Og hvor de er.

Hvad med de 5,6 mio. danskere som overvåges digitalt af staten? Staten ved da også hvad de laver og hvor de er (hvis de har en mobiltelefon, bil, rejsekort osv). Hvorfor beskæftiger rapporten sig så kun med 4.000 kvinder der har problemet?

  • 2
  • 1
#2 Rune Jensen

Så er du vel nødt til at kigge på, hvad er chancen for at blive udsat for vold fra:

  • En statsinstitution. Jeg har læst rapporter om vores stats-overvågning, men ikke om vold som følge af det. Og hvis der er eller har været vold, må den være fokuseret, hvorfor det vil være samme problem som kvinderne.
  • Stalkers. Der har været artikler om vold fra stalkers i diverse aviser.

Volden ville være min begrundelse for at kigge på det problem, som kvinderne har først, med mindre nogen kan sandsynliggøre vold fra staten. Der er ingen undskyldning for vold. Uanset om det kommer fra staten eller fra bekendte/stalkers/religiøse grupper eller andre, så bør det bekæmpes.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere