Flere europæiske supercomputere inficeret med malware

Illustration: University of Manchester
Flere europæiske supercomputere er blevet inficeret med malware i sidste uge, så de har været nød til at lukke ned, selvom de netop nu prioriterer kraften til corona-relateret forskning.

Flere supercomputere i Europa er i forrige uge blevet inficeret med kryptovaluta-mining malware, og derfor er de nu lukket ned, så man kan efterforske indbruddene.

Det skriver Zdnet.

Sikkerhedsbruddene er sket i Storbritannien, Tyskland og Schweiz, hvor det første fandt sted sidste mandag ved the University of Edinburgh, som har supercomputeren ARCHER. Her har man nulstillet SSH kodeordet for at forhindre flere indbrud.

Ingen af computerejerne har offentliggjort oplysninger om sikkerhedsbruddene, men et amerikansk cybersikkerhedsfirma har analyseret malwaren og har fundet, at hackerne har kunne inficere computerne på grund af kompromitterede SSH-legimitationsoplysninger.

Oplysningerne er stjålet fra universitetsmedlemmer, som har haft adgang til at arbejde med supercomputerne, og analysen indikerer at alle indbruddene er kommet fra samme hackergruppe. Gruppen har minet kryptovalutaen ’Monero (XMR)', men det kan have haft konsekvenser for udviklingen i corona-pandemien, da mange af organisationerne bag supercomputerne har udtalt i forrige uger, at de prioriterer computerkraften til corona-forskning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere