Flere europæiske supercomputere inficeret med malware

18. maj 2020 kl. 08:58
Flere europæiske supercomputere inficeret med malware
Illustration: University of Manchester.
Flere europæiske supercomputere er blevet inficeret med malware i sidste uge, så de har været nød til at lukke ned, selvom de netop nu prioriterer kraften til corona-relateret forskning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere supercomputere i Europa er i forrige uge blevet inficeret med kryptovaluta-mining malware, og derfor er de nu lukket ned, så man kan efterforske indbruddene.

Det skriver Zdnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedsbruddene er sket i Storbritannien, Tyskland og Schweiz, hvor det første fandt sted sidste mandag ved the University of Edinburgh, som har supercomputeren ARCHER. Her har man nulstillet SSH kodeordet for at forhindre flere indbrud.

Ingen af computerejerne har offentliggjort oplysninger om sikkerhedsbruddene, men et amerikansk cybersikkerhedsfirma har analyseret malwaren og har fundet, at hackerne har kunne inficere computerne på grund af kompromitterede SSH-legimitationsoplysninger.

Oplysningerne er stjålet fra universitetsmedlemmer, som har haft adgang til at arbejde med supercomputerne, og analysen indikerer at alle indbruddene er kommet fra samme hackergruppe. Gruppen har minet kryptovalutaen ’Monero (XMR)', men det kan have haft konsekvenser for udviklingen i corona-pandemien, da mange af organisationerne bag supercomputerne har udtalt i forrige uger, at de prioriterer computerkraften til corona-forskning.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger