Flere end 4.000 ringer dagligt til NemID's support
Over 4.000 daglige henvendelser i gennemsnit og et budget til telefonsupport, der langt overstiger det forventede beløb. Så svært galt står det til for NemID. Det fortæller Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan efter den seneste redegørelse om hele projektet fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).
»Antallet på 128.000 henvendelser fra borgerne alene i marts måned er alt for stort, og det peger på, at der er en stor gruppe af borgere, der ikke kan finde ud af det her«, udtaler Yildiz Akdogan til Politiken.dk og fortsætter:
»Ministeren burde iværksætte en analyse af, hvor det er, det går galt, når dagligt mere end 4.000 mennesker må ringe op til NemID for at få hjælp. Man kunne sandsynligvis få rettet en del ting i systemet, hvis man kunne sætte fingeren på, hvor det ikke fungerer«, udtaler hun.
De seneste tal viser, at i alt 3,1 million danskere nu har aktiveret deres NemID. Samtidig har mere end 2,7 millioner danskere valgt også at benytte deres NemID til at gå på offentlige hjemmesider for at tjekke personlige oplysninger som skat for eksempel.
Det analoge nøglekort volder problemer
»Af et nyt speciale fra Københavns Universitet fremgår det, at over 300.000 danskere har problemer med NemID, og et af de punkter, specialet peger på, er anvendelsen af det analoge nøglekort. Mange i undersøgelsen finder det meget gammeldags her i en digital tidsalder, og måske kunne man løse nogle af problemerne ved sideløbende at indføre en mere digital løsning for eksempel i form af sms'er«, siger Yildiz Akdogan.
Yildiz Akdogan har derfor stillet spørgsmål til videnskabsministeren om, hvilket indtryk det gør på hende, at så mange har sværere ved at bruge NemID end forgængeren Digital Signatur. Videnskabsministeren skal svare senest den 25. maj.
Hos NemID fortæller informationschef Jette Knudsen, at antallet af henvendelser til telefonsupporten lige nu er nede på det halve af presset i marts, og at det hænger sammen med, at udrulningen af NemID til private er ved at være overstået.
»Det har været indføringen af systemet, der har været årsag til det store pres, men det er ikke nok at sige, at det nok tager af af sig selv nu. Vi skal længere ned«, siger Jette Knudsen til Politiken.dk.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.