Flere chefer står frem: Facebook ødelægger samfundet

Illustration: TeroVesalainen/Bigstock
Tidligere topleder i Facebook føler ‘overvældende skyld’ over at have skabt Facebook.

»Jeg mener, vi har skabt redskaber, der er ved at ødelægge grundlaget for, hvordan samfundet virker.«

Sådan erkendte tidligere Facebook topchef Chamath Palihapitiya sin skyld foran et publikum på Stanford Graduate School of Business ifølge The Verge. Han træder derfor ind i rækken af tidligere chefer samt medstifter Sean Parker, der beklager, at de har været med til at skabe det sociale medie.

»De kortstigtede, dopamin-drevne feedback loops vi skaber ødelægger måden vores samfund fungerer på,« siger han og refererer til de hjerte og ‘like’ drevne interaktioner vi har online.

Læs også: Ex-privacy manager hos Facebook: Vi kan ikke stole på, at Facebook regulerer sig selv

Facebook lynching

Palihapitiya forfærdede derefter publikummet med en historie om et WhatsApp fupnummer i Indien, der resulterede i, at syv uskyldige blev lynchet. Hans børn får heller ikke lov til at bruge Facebook ifølge The Verge.

Palihapitiya, der blev ansat af Facebook i 2007 og senere blev vicedirektør for udvidelse af brugerbasen, er den seneste af en række tidligere Facebook topfolk, der har kritiseret det sociale medie.

En af stifterne, Sean Parker, sagde i november, at han var blevet modstander af sociale medier generelt, og at Facebook blev udviklet med devicen “Hvordan kan vi konsumere så meget af din tid og opmærksomhed som muligt."

Læs også: Facebook-stifter taler ud: Vi udnyttede menneskets svagheder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Hoffmann

Det er virkelig skræmmende at vores tid og opmærksomhed på den måde er blevet en handelsvare. En af cheferne i et af sociale medier sagde angiveligt: "Our biggest competitors are Instagram and sleep". (Jeg husker ikke hvilket medie han nævnte som det første).

Jeg kan virkelig anbefale dette podcast, hvis man vil forfærdes lidt mere: https://www.samharris.org/podcast/item/what-is-technology-doing-to-us

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere