Flash 10.1 med hardware-støttet video

Midt i ord-krigen mellem de tidligere allierede Apple og Adobe om Flash-formatets fortrædeligheder, sender Adobe ny udgave af afspilleren på gaden, som kan få grafikkortet til at hjælpe med at vise video i H.264.

Adobe har frisat en ny udgave af firmaets Flash-afspiller med versionsnummeret 10.1 fra beta-tilværelsen, og der er flere væsentlige nyheder på banen i plugin'et, der har måtte tåle mange hug fra Apples topchef Steve Jobs, som mener, at plugin'et er en klods om benet for firmaets mobile enheder.

Ifølge Webmonkey.com er kørselsmiljøet i version 10.1 blevet skrevet om fra bunden med henblik på at forbruge mindre hukommelse, og afspilleren lukker for sig selv, hvis den ledige hukommelse nærmer sig nul. Afspilleren kan også skrue ned for resurseforbruget for de instanser, der kører i tomgang, som f.eks. faneblade i en browser, som ikke er synlige for brugeren.

Blandt andre nyheder er udnyttelse af grafikkorts mulighed for at hjælpe til med visning af video i H.264. Ved at flytte arbejdsopgaven fra CPU'en til grafikkortet fjernes en byrde fra systemet.

Holdet bag Flash lover, at de i særlig grad har lagt sig i selen når det gælder Mac OS X, som mange mener, at afspilleren tidligere har ydet dårligt på.

På sikkerhedssiden forlyder det desuden, at Flash nu respekterer når browseren er i privat-browsing-tilstand.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere