Fjernmedarbejdere sløser mere med sikkerheden

Medarbejdere, der arbejder hjemmefra, er blevet mere lemfældige medsikkerheden. Hjemmets trygge rammer får paraderne ned.

Et stadig større antal medarbejdere ønsker at kunne arbejde hjemmefra for at spare tid og ressourcer frem for at pendle hver eneste dag. Men det kniber med it-sikkerheden, fremgår det af en ny undersøgelse foretaget af netværksproducenten Cisco i 10 lande.

I forhold til året før er medarbejderne ifølge undersøgelsen blevet mere sløsede til at sikre deres hjemmearbejdsplads.

Medarbejderne opfatter internettet som mere sikkert end tidligere, hvilket formentligt hænger sammen med, at truslerne er skiftet fra meget synlige epidemier til mere diskrete angreb med økonomiske motiver.

Det har smittet af på medarbejdernes adfærd, fremgår det af undersøgelsen.

Et stigende antal medarbejdere er således villige til at åbne vedhæftede filer i e-mails fra afsendere, de ikke kender. Det gælder ifølge Cisco også medarbejdere i de lande, der har haft internetadgang længst.

Låner arbejds-pc'en ud

Flere medarbejdere bruger også arbejdspc'en til privat brug og låner den også gerne ud til andre personer i husstanden.

»Min it-afdeling er klar til at hjælpe mig, hvis noget går galt,« lød ét af de mest hyppige forsvar for den private usikre brug af arbejdspc'en.

Ifølge Cisco er der også i flere lande sket en fordobling eller ligefrem en tredobling af antallet af medarbejdere, som låner en nabos ukrypterede trådløse netværk til arbejdsbrug.

»Når folk arbejder hjemmefra, så er der en tendens til, at de sænker paraderne mere, end de gør på kontoret, så it-sikkerhedspolitikken virker ikke altid så ligefrem eller nødvendig, når man er inden for hjemmets trygge vægge,« siger sikkerhedsdirektør John N. Stewart fra Cisco ifølge en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Madsen

Hvis medarbejderens computer, kun virker som terminal til virksomhedens computer, og hvis dette terminalprogram opstartes på en USB nøgle, der ikke kan indstalleres yderligere software på, og hvor der ikke er adgang til harddiske, så ser jeg ikke nogen fare. Problemet er alene, at virksomhederne ikke forstår at konfigurere en computer, så den kan bruges uden risiko.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere