Fjerde fyring i år: Udbetaling Danmark river KMD-kontrakt i stykker

14. marts 2017 kl. 13:011
Fjerde fyring i år: Udbetaling Danmark river KMD-kontrakt i stykker
Illustration: ATP.
KMD er blevet fyret fra 15 måneder forsinket it-projekt hos pensionskassen ATP.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

KMD har fået en fyreseddel fra kæmpekunden Udbetaling Danmark, der hører under pensionskassen ATP, efter it-systemet Social Pension er blevet forsinket med 15 måneder.

Det skriver Berlingske Business.

»Bestyrelsen ønsker med ophævelsen af kontrakten at udvise rettidig omhu og undgå en Iitskandale,« siger bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark Frank Jensen, der er overborgmester i Københavns Kommune.

Borgmesteren understreger yderligere, at der er stor sandsynlighed for nye, væsentlige forsinkelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KMD er p.t. 15 måneder forsinket med systemet Social Pension. Og den situation fik i januar ATP til at kræve en erstatning på 500 millioner kroner fra KMD.

'ATP [er] fortsat af den opfattelse, at KMD bærer hovedansvaret for forsinkelsen og dermed er i væsentlig misligholdelse af kontrakten,' skrev ATP’s koncerndirektør, Lillian Mogensen, dengang i en mail til Version2.

Hvis KMD ikke honorerede erstatningskravet, ville de blive fyret og i stedet afkrævet en milliard kroner, lød det fra ATP.

De to parter er tilsyneladende ikke blevet enige om en erstatning, og nu vil ATP sende systemet i udbud igen og afholde KMD fra at byde. Det er indtil videre uvist, om pensionsselskabet fastholder erstatningskravet på en milliard kroner.

Millionerstatning til kommuner

Nyheden om KMD's fyring kommer blot dagen efter, at kommunerne og it-giganten blev enige om en erstatning på 100 millioner kroner, efter leveringen af de såkaldte støttesystemer er blevet mindst 14 måneder forsinket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunernes it-fællesskab, Kombit, valgte inden da at fyre KMD fra en del af it-projektet - et administrationsmodul, som nu skal udvikles af Systematic.

»De seneste måneder har KMD's leveranceproblemer på støttesystemerne været til heftig debat i kommunerne og ikke mindst i medierne,« skriver bestyrelsesformand for Kombit Erik Nielsen i en meddelelse.

»Det er til tider gået hårdt for sig, men min oplevelse er, at KMD har lyttet til os, og med dette forlig imødekommer KMD centrale dele af kommunernes ønsker.«

Helt så mindeligt er forhandlingsarbejdet ikke gået mellem KMD og ATP. Pensionsselskabet er blandt andet utilfreds med, at KMD ikke som aftalt har leveret et standardsystem.

'Det, de leverer, har imidlertid karakter af et specialudviklet system, som ikke er den standardløsning, ATP er blevet tilbudt og har indgået kontrakt på,' har Lillian Mogensen tidligere forklaret til Version2.

Fyring på fyring

Foruden den nye fyring fra ATP, og den delvise fyring fra støttesystemerne, måtte KMD i februar se konkurrenten Netcompany tage opgaven om at udvikle et nyt a-kasse-system til FTF-A.

Planen var, at KMD skulle udvikle et helt nyt a-kasse-system, men FTF-A tror ikke længere på projektet og har valgt at skifte til KMD’s direkte konkurrent Netcompany. Det oplyste adm. direktør i FTF-A Michael Darmer til Finans.

I januar kunne Version2 afsløre, at Region Syddanmark droppede en it-kontrakt med KMD til over 100 millioner kroner. Det skete, efter regionen fandt over 300 fejl og mangler i KMD's system, der skulle bruges til vagtplaner.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. marts 2017 kl. 07:26

Det forlyder at KMD byder sine medarbejdere et ekstremt dårligt arbejdsklima. Det er tilsyneladende ikke kun kunderne der bliver sjoflet i jagten på at tjene penge.