Fjerde fyring i år: Udbetaling Danmark river KMD-kontrakt i stykker

KMD er blevet fyret fra 15 måneder forsinket it-projekt hos pensionskassen ATP.

KMD har fået en fyreseddel fra kæmpekunden Udbetaling Danmark, der hører under pensionskassen ATP, efter it-systemet Social Pension er blevet forsinket med 15 måneder.

Det skriver Berlingske Business.

»Bestyrelsen ønsker med ophævelsen af kontrakten at udvise rettidig omhu og undgå en Iitskandale,« siger bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark Frank Jensen, der er overborgmester i Københavns Kommune.

Læs også: Efter 15 måneders it-forsinkelse: Pensionskasse kræver 500 millioner kroner fra KMD

Borgmesteren understreger yderligere, at der er stor sandsynlighed for nye, væsentlige forsinkelser.

KMD er p.t. 15 måneder forsinket med systemet Social Pension. Og den situation fik i januar ATP til at kræve en erstatning på 500 millioner kroner fra KMD.

'ATP [er] fortsat af den opfattelse, at KMD bærer hovedansvaret for forsinkelsen og dermed er i væsentlig misligholdelse af kontrakten,' skrev ATP’s koncerndirektør, Lillian Mogensen, dengang i en mail til Version2.

Læs også: Forlig: KMD betaler 100 mio. kroner til kommunerne for it-forsinkelse

Hvis KMD ikke honorerede erstatningskravet, ville de blive fyret og i stedet afkrævet en milliard kroner, lød det fra ATP.

De to parter er tilsyneladende ikke blevet enige om en erstatning, og nu vil ATP sende systemet i udbud igen og afholde KMD fra at byde. Det er indtil videre uvist, om pensionsselskabet fastholder erstatningskravet på en milliard kroner.

Millionerstatning til kommuner

Nyheden om KMD's fyring kommer blot dagen efter, at kommunerne og it-giganten blev enige om en erstatning på 100 millioner kroner, efter leveringen af de såkaldte støttesystemer er blevet mindst 14 måneder forsinket.

Kommunernes it-fællesskab, Kombit, valgte inden da at fyre KMD fra en del af it-projektet - et administrationsmodul, som nu skal udvikles af Systematic.

Læs også: Kommunerne fyrer KMD fra en del af skandaleprojekt

»De seneste måneder har KMD's leveranceproblemer på støttesystemerne været til heftig debat i kommunerne og ikke mindst i medierne,« skriver bestyrelsesformand for Kombit Erik Nielsen i en meddelelse.

»Det er til tider gået hårdt for sig, men min oplevelse er, at KMD har lyttet til os, og med dette forlig imødekommer KMD centrale dele af kommunernes ønsker.«

Læs også: KMD-direktør svarer igen på KL-kritik: »Det mindst sande, jeg har hørt«

Helt så mindeligt er forhandlingsarbejdet ikke gået mellem KMD og ATP. Pensionsselskabet er blandt andet utilfreds med, at KMD ikke som aftalt har leveret et standardsystem.

'Det, de leverer, har imidlertid karakter af et specialudviklet system, som ikke er den standardløsning, ATP er blevet tilbudt og har indgået kontrakt på,' har Lillian Mogensen tidligere forklaret til Version2.

Fyring på fyring

Foruden den nye fyring fra ATP, og den delvise fyring fra støttesystemerne, måtte KMD i februar se konkurrenten Netcompany tage opgaven om at udvikle et nyt a-kasse-system til FTF-A.

Læs også: Ny kunde vender KMD ryggen: Fyret fra stort udviklingsprojekt

Planen var, at KMD skulle udvikle et helt nyt a-kasse-system, men FTF-A tror ikke længere på projektet og har valgt at skifte til KMD’s direkte konkurrent Netcompany. Det oplyste adm. direktør i FTF-A Michael Darmer til Finans.

Læs også: KMD i ny modvind: Region Syddanmark ophæver it-kontrakt til over 100 millioner kr.

I januar kunne Version2 afsløre, at Region Syddanmark droppede en it-kontrakt med KMD til over 100 millioner kroner. Det skete, efter regionen fandt over 300 fejl og mangler i KMD's system, der skulle bruges til vagtplaner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere