Firefox vil spore Facebooks sporing

Illustration: Bigstock
Mozilla vil sammen med medie og universiteter analysere Facebook-pixels sporing af brugere.

Forskere fra Mozilla, firmaet bag browseren Firefox, har i denne uge lanceret undersøgelsen ‘Facebook Pixel Hunt’, som har til formål at sætte Facebooks enorme sporingsnetværk under lup, og undersøge de oplysninger, som firmaet indsamler om brugerne.

Det skriver mediet Gizmodo.

Undersøgelsen fokuserer på en sporingsteknologi, der kendes som ‘Facebook-pixel’, der ifølge Gizmodo anvendes på millioner af websites.

Modydelsen fra Facebook til websidernes ejere er at spore de besøgende og målrette annoncer mod dem.

Hvis den besøgende på webstedet har en konto på en Facebook-platform, bliver disse data lagt oven i det, som Facebook allerede ved om den pågældende person. Hvis den besøgende ikke har en Facebook-konto, indsamler virksomheden alligevel data og bruger dem til at oprette en såkaldt ‘skyggeprofil’ af den pågældende person.

Det er denne skygge-praksis, som Mozillas team ønsker at se nærmere på med undersøgelsen. Mozilla har indgået et samarbejde med journalister fra mediet The Markup samt universiteterne Stanford og Princeton for at indsamle oplysninger om Facebooks sporing, ved hjælp af en browserudvidelse med navnet Mozilla Rally. Udvidelsen opsamler de data, der sendes af Facebooks pixels, mens man besøger websider.

Ud over disse data holder udvidelsen også styr på den tid, der bruges på forskellige websider, de URL'er, som browseren besøger, med videre. Ifølge Mozilla vil data, der eksporteres fra udvidelsen, vil blive anonymiseret og ikke delt med nogen tredjepart ud over The Markups journalister.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere