Firefox udvikler styresystem til Raspberry Pi

Hobbyprogrammører på Raspberry Pi kan snart begynde at lege med Firefox på deres enheder.

Mozilla vil udfordre Raspbian som favoritstyresystem til Respberry Pi – minicomputeren på størrelse med et kreditkort. Under Mozilla Festival i weekenden viste udviklerne fra Mozilla, at de arbejder på et Firefox OS, som skal arbejde med Raspberry Pi. Det skriver The Register.

Og Mozilla har store ambitioner for deres styresystem. Derfor har de opstillet fire målsætninger for, hvad styreststemet skal kunne:

De skal blandt andet tage hensyn til at Raspbian/Raspberry Pi er et hobbymiljø, hvor brugerne fortsat vil være i stand til at kontrollere alle de forskellige dele. Den skal være konkurrencedygtig i forhold til andre medieafspillende styresystemer til mikrocomputeren.

De skal samtidig være konkurrencedygtige i forhold til at Raspberry Pi er målrettet til begyndende programmører, og derfor skal kunne køre programmer IDLE og Scratch. Og så skal de kunne lade programmører være i stand til at udvikle robotter via DOM og CSS, ved at bygge en model af et reaktivt system.

Lige nu er det muligt at køre Firefox OS som en virtuel maskine inde i Raspian, men det virker ikke helt let. Der er en guide her.

Der er ingen forlydender om, hvornår Firefox OS vil blive tilgængelig i en let installérbar udgave.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere