Firefox bløder brugere

Smartphone-brugere vil ikke browse med Firefox, hvilket medfører tab for Mozilla.

Mozillas samlede markedsandele på desktop og mobileenheder er faldet de sidste to måneder. Der er især mangel på brugere til Mozillas mobile udgave af Firefox, skriver Computerworld.com.

Ifølge Computerworlds undersøgelse er det samlede brug af Firefox på både mobil og desktop helt nede på 12,9 procent i juni måned. Det er 1,2 procentpoint mindre end to måneder forinden, og det laveste siden Computerworld for fem år siden begyndte at måle markedsandele på browser markedet.

Juni gik 17,3 procent online fra en mobil enhed, hvilket er en stigning på 6 procentpoint de sidste 12 måneder, og en vækst på 52 procent.

Men selvom om mobil browsing er i voldsom vækst er det ikke lykkes Mozilla at udbrede sin browser på det mobile marked. Langt under én procent bruger Mozilla Firefox på sin smartphone, og kun Microsofts Internet Explorer klarer sig dårligere end Firefox.

Helt godt ser det dog heller ikke ud for Apples Safari. Apples browser er nemlig nede på 12,3 procent af de samlede markedsandele, hvilket er et fald fra 13,1 procent blot to måneder tidligere.

Månedens store browserkonge er Google, som har en samlet markedsandel på 22,6 procent, hvilket er 1,5 procentpoint højere end April.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Ove Andersen

Jeg har ad flere gange givet Firefox en chance på mine diverse Android enheder, men det bliver altid fjernet igen.

For: Plugins Imod: Til tider frygteligt langsomme svar fra hjemmesider, det kan nogen gange tage 30 sekunder før en hjemmeside begynder at indlæse. Det virker som om, at DNS opslag tager for evigt. Sådan har mange det.

Så ikke så underligt, at folk ikke kan forliges med Firefox på i hvert fald Android. Problemet er velkendt: https://www.google.dk/search?q=firefox%20android%20slow&safe=off

Stock Android browser eller Chrome indlæser som regel en side på et sakund eller 2, mens Firefox kan bruge halve og hele minutter på store sider.

 • 4
 • 0
#2 Ove Larsen

Kære V2. Det er tilladt at tænke selv inden i citerer I sammenligner 2 helt usammenlignelige ting som om det var et travløb. FireFox / Mozilla er en non-profit organisation. Google Chrome er en virksomhed med en af verdens største pengetanke. Så hvis de ikke var istand til at gøre det de gør - ville det være en historie. Den rigtige historie er, at IE / Microsoft der også har en stor pengetank til rådighed - ikke er i stand til noget som helst - andet end i deres egen monokulturelle univers.

 • 9
 • 13
#3 Christian Sørensen

Jeg synes du afgiver en lidt hård dom, Ove. Historien er vel netop at Mozilla har svært ved at penetrere det mobile marked, hvilket Android Stock + Chrome bare har været dygtige til. Ved at sige, at det ikke er en historie fordi Mozilla er non-profit, har man en antagelse om, at Mozilla i sidste ende er "dødsdømt" og det tror jeg bestemt ikke er tilfældet. Ligesom at man gerne må sammenligne MySQL og MS SQL.

 • 13
 • 0
#5 Ove Larsen

Jeg peger bare på - at der er fanden til forskel på - at have rigtigt rigtigt mange milliarder af $$$$$ til rådighed til udvikling. Så skulle fanden da stå i - hvis de ikke ville 'vinde' - hvis det er det man ønsker at skrive om. Men at sammenligne - uden at sætte det i kontekst er i bedste fald misvisende. Historien er måske snarere at det faktisk er ret godt gået af Mozilla at kunne blande sig så godt i 'kapløbet' med de helt store. Men det vil jo kræve en selvstændig historie - og ikke bare citere/oversætte en artikel.

 • 5
 • 7
#6 s_ mejlhede

Jeg peger bare på - at der er fanden til forskel på - at have rigtigt rigtigt mange milliarder af $$$$$ til rådighed til udvikling. Så skulle fanden da stå i - hvis de ikke ville 'vinde' - hvis det er det man ønsker at skrive om.

Ove selv om jeg også synes at Firefox er rigtigt god på Disktop, og at Mozilla gør et godt job med at lave frit og åben software, må jeg du give de andre ret. Firefox, gør det rigtigt godt på disktop, og grunden til at de ikke gør det godt på mobilplant form, er at det ikke her er et bedre produkt som chrome/firefox vs Explore. Penge og udvikling er ikke svaret på hvorfor det er dårligt, nok snare samme svar som hvorfor MS ikke kan lave et ordenligt styresystem til mobilenheder. Fordi de tænker og bruger alt det som de har udviklet til Desktop, og prøver at proppe det ned i en mobil version.

Men bruger både den indbygget, Chrome og Firefox, og mener ikke at Firefox den er så dårligt og langsomt som der antydes her, alle har deres force og ulemper, og de er alle langt fra et "helt" færdig produkt.

 • 5
 • 0
#7 Christian Bruun

Men bruger både den indbygget, Chrome og Firefox, og mener ikke at Firefox den er så dårligt og langsomt som der antydes her, alle har deres force og ulemper, og de er alle langt fra et "helt" færdig produkt.

Det er muligt du har en ny og hurtig computer med meget hukommelse. Jeg kan mærke markant forskel på hastigheden mellem de to. Derudover frigiver Firefox ikke hukommelse af en eller anden grund (Windows). Hvis jeg åbner 20 vinduer med indhold, og lukker dem igen så får jeg ikke min hukommelse igen - det gør jeg med Chrome. Jeg er netop skiftet til Chrome af den grund.

 • 0
 • 0
#10 s_ mejlhede

Der må jeg så lige sige stop. Windows Phone er et aldeles glimrende mobilt OS. Du skulle prøve at bruge det. :)

Tror ikke det bliver MS på en mobil enhed igen, er blevet røvrendt så mange gange af dem, med manglende support og understøttelse på deres mobil OS. Hvorfor også skifte fra et OS med over 80% af brugerne, og masser af gode og gratis applikationer, til et hvor det ikke findes.

Men ja køre Firefox på Android på forholdsvis nye og "dyre" enheder, så har nok saft på batterierne. Lidt lige som der kræves når man opgradere til nyt OS fra MS, masser af RAM og masser af CPU kraft. Så Firefox er nok noget krævende nu, men om 2 år køre det smertefrit :-)

 • 4
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere