Firefox lapper 350 lækager

Den seneste beta af Firefox 3 sætter prop i 350 flere hukommelseslækager.

Mozilla har sendt den seneste beta 3 af Firefox 3 på gaden, og intet mindre end 350 hukommelseslækager er blevet lappet i open source-browseren. Det skriver amerikanske Computerworld.

Browserens forslugne hukommelsesforbrug har tidligere været genstand for en del kritik.

Mere end 50 huller er blevet stoppet i de sidste otte uger. Det er den seneste udvikling i en proces, der startede for flere år siden, siger Mike Schroepfer, som er en Mozillas udviklingschefer.

Mobilbrowser med mindre forbrug

For tre måneder siden satte Mozillas ledelse fokus på hukommelsesforbruget, som skulle reduceres drastisk for at gøre det muligt at udvikle en mobil udgave af browseren. Denne udvikling ledes i øvrigt fra Mozillas danske udviklingsafdeling, som hører hjemme på IT-Universitetet i København.

»Vi har gjort store fremskridt. Vores hukommelsesbrug er væsentligt forbedret og dramatisk bedre en Internet Explorer 7,« siger Schroepfer.

Men der er stadig plads til forbedringer, og det betyder, at der kommer i hvert fald én beta endnu før tæppet går op for Firefox 3.

Koden bag beta 4 fryses fast den 26 februar, og derefter kan der ikke tilføjes flere ændringer. Mike Schroepfer regner med at beta-versionen kan komme ud i marts måned. Den endelige version forventes færdig inden sommer - mere præcist vil Mozilla ikke sige det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jørgen Ramskov

Jeg har brugt FF3 beta2 og nu 3 i et godt stykke tid og det er en væsentlig forbedring over FF2. Jeg har heller ikke haft de store problemer med stabiliteten. Den har maks. crashet 2 gange tror jeg og jeg har brugt den flittigt - med andre ord så har den været lige så stabil som FF2 for mig.

  • 0
  • 0
#2 Helge Svendsen

Jeg synes mest jeg har oplevet memory leaks ifbm. diverse plugins.

Jeg håber de laver noget bedre kontrol i browserens plugin interface mht. memory allokering etc.

Det kunne jo være rart, om browseren kunne detektere at et plugin pludselig allokerer flere hundrede megabyte og prøver at standse det før et total crash.

  • 0
  • 0
#3 Deleted User

Tidligere udgaver af Firefox har fungeret uden problemer. Men version 3.x fungerer ikke - programmet starter aldrig op, men ligger i hukommelsen. Dette kan endvidere føre til instabilitet at programmet ligger i hukommelsen. Selvom programmet stoppes med CTRL ALT DEL vedbliver instabiliteten. Efter genstart, og afindstallering er computeren dog stabil igen. Tilsyneladende er et problem på Windows 98SE med AMD processor.

Tidligere udgaver end 3x fungerer. Men har memory leak.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere