Firefox i den prikkede trøje

Det ville ikke være noget særligt for bjerggeden Michael Rasmussen, men Firefox har klaret en stigning på 3,7 procent i Europa siden marts.

Open Source-browseren Firefox fortsætter med at tage markedsandele på bekostning af Microsofts Internet Explorer.

Udbredelsen af Firefox er steget med 3,7 procent siden marts. Det viser en undersøgelse af det franske firma Xitimonitor, ifølge ITWire.

Firefix har nået op på en markedsandel på 28 procent i Europa. Internet Explorer ligger på 67 procent, mens andre browsere som Opera og Safari samlet udgør 5,7 procent.

Undersøgelsen blev udført i starten af denne måned blandt 96.000 websites.

Danmark er som tidligere et af de lande i Europa, hvor Firefox står svagest. Udbredelsen herhjemme har endnu ikke nået de 20 procent, og det samme gør sig gældende for Norge, Storbritannien, Holland, Italien, Spanien og Ukraine.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Ammitzbøll-Bach

Om Apache er mere udbredt end IIS eller om den ene har mere fremgang end den anden er et spørgsmål, der har meget elastik, og som bekendt kræver det en stærk samvittighed at sælge elastik i metermål.

Apache følger med alle Linux-distributioner, og før der kom meget fokus på sikkerhed, var der bare rigtig mange ukonfigurerede Apache-webservere, der var der, fordi de bare fulgte med som det tynde øl.

Hvordan måler man så antallet af webservere? Er det pr. domænenavn? Pr. IP-adresse? Pr. installation? Pr. hit? Pr. vægtet hit og hvilke vægte? OSS-folk og MS-pr kaster jævnligt tal i hovede på hinanden, og det er altid de tal, der passer bedst til ens egen fordel.

Da jeg er OSS-mand, så vil jeg anvende min egen beregning: Antallet af installationsmedier med gyldig licens. Her kommer Apache klart ind på førstepladsen, for antallet af Linux-medier er klart i overvægt, især fordi MSDN-medierne jo ikke automatisk giver licens til softwaren.

;-) Thomas

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere