Firefox får Javascript-baseret PDF-læser indbygget

Den seneste version af Firefox kan nu vise PDF-filer via Javascript-plugin’et PDF.js. Dermed slipper Firefox-brugere nu for at installere PDF-læser.

Firefox 19 er netop lanceret, og den største nyhed i den forbindelse er på PDF-fronten: Fremover skal Firefox-brugerne nemlig ikke til at installere Adobe Reader, Foxit eller en anden dedikeret PDF-tilføjelse, men vil automatisk få PDF-dokumenter renderet med ren HTML5 gennem et Javascript-plugin.

Det skriver Mozilla i et blogindlæg, og dermed følger Firefox nu i hælene på browser-konkurrenten Chrome, som har haft en indbygget PDF-læser i årevis. Men hvor Google har valgt en løsning baseret på traditionel PDF-software fra Foxit, tager Firefox altså skridtet videre og kører en ren Javascript-løsning.

Mozilla har taget open source-projektet PDF.js og bygget det ind i Firefox. Fordelene er blandt andet en hurtig visning af PDF-filer og at Javascript-løsningen kan bruges på alle platforme, så den mobile udgave af Firefox kan få samme funktionalitet.

Ved at have en indbygget PDF-læser, kan browserproducenterne sørge for, at de altid er opdaterede. En PDF-læser fra for eksempel Adobe, der ikke er opdateret, er nemlig et af hackernes yndlingsmål, når en computer skal inficeres.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#9 Jesper Høgh

Når Skat ikke vil give folk adgang til deres forskudsopgørelse, uden at Adobe Reader er installeret, skyldes det vel at skat har en eller form for samarbejde med Adobe.

Jeg synes at det lugter grimt, at en statslig virksomhed betinger betjening af borgerne af at borgerne har installeret Adobe Reader samt at denne er sat som default til at åbne pdf.

I det mindste må man da som Linux bruger kunne forlange at kunne downloade sin forskudsopgørelse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere