Firefox 7 frigivet: Hurtigere og bedre hukommelseshåndtering

Mozilla har nu frigivet syvende udgave af open source-browseren Firefox.

Mozillas browser Firefox er nu klar i udgave 7.

Med opdateringen kommer en forbedring af måden, hvorpå hukommelse håndteres. Med en optimering af motoren, bruger browseren nu kun halvdelen af den hukommelse, der tidligere blev brugt. Optimeringen betyder også, at browseren er væsentligt hurtigere end i tidligere udgaver, og at browseren starter hurtigere op.

Opdateringen byder også på en række sikkerheds- og stabilitetsforbedringer, og så har Mozilla har valgt at skjule ’http://’ foran domæner i adresselinjen, ligesom i Google Chrome. Og så er der en forbedring, hvor kodeord og bogmærker nu synkroniseres med det samme.

Firefox 7 er en del af Mozillas nye udgivelsescyklus, hvor opdateringer til browseren kommer hver sjette uge.

Du kan hente Firefox 7 på mozilla.org eller ved at åbne din Firefox-browser, hvis du allerede har installeret den - den opdaterer nemlig sig selv automatisk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Nilsson

Fedt at de holder ved og stadig udvikler sig. Jeg har brugt firefox i mange år og har altid være glad for den browser, men lidt bekymret over om chrome måske ville overtage dens plads...glæder mig til at teste den, tak for linket...mvh Peter smallbiz.dk

 • 0
 • 0
#4 Thomas Jensen

De fleste plugins vil virke - hvis ikke det var fordi de fortalte FF, at de kun virker til og med version x.x. Hvis man downloader plugin'et og åbner det (7z-arkiv), så kan man redigere filen install.rdf og ændre maxVersion til noget højere - 15-20 stykker vil give fred et godt stykke tid. Herefter kan man installere plugin'et - åbn about:addons og klik på knappen med værktøjer øverst på siden og vælg Installer fra fil...

Ja, rigtig bøvlet, og jeg håber FF finder på et eller andet smart - fx. at give brugeren mulighed for at installere et plugin, selvom det selv oplyser at det ikke virker med pågældende version af FF.

 • 0
 • 0
#5 Lars Tørnes Hansen

FF 7 er betydeligt hurtigere på min lille desktop, som jeg bruger til hverdag.

Udmærket at Mozilla har fokus på at FF skal være både hurtigere og være mindre RAM forslugen. Det er vel egentlig gymnastisk ud i at bruge bedre algoritmer og tilhørende data strukturer.

 • 0
 • 0
#6 Jesper Kristensen

Thomas Jensen: Den officielle metode hedder ikke zip+install.rdf, men derimod https://addons.mozilla.org/da/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/ . Og ja, antallet af addons som ikke virker med nye versioner er noget der kom helt bag på Mozilla. De har stort fokus på at rette op på det, men det kommer nok til at tage noget tid.

Lars Tørnes Hansen: Man kan læse nærmere om hvad udviklerne har gjort for at optimere hukommelsesforbruget på http://blog.mozilla.com/nnethercote/category/memshrink/

 • 1
 • 0
#8 Peter Hviid

Jeg har (eller måske retter bibzoom.dk og Firefox7 udviklerne har uvidende), fundet et sikkerhedshul i Firefox7/Facebook der giver applikationer adgang til dine Facebook oplysninger, selvom du har deaktiveret denne mulighed. Jeg har spæret denne mulighed men opdaget, efter at have opgraderet til Firefox7, at bibzoom.dk pludselig kunne omgå spæringen delvist. Hvis jeg går ind på en side med Facebook applikationer som f.eks.:denne bibzoom side, er Facebook feltet med venners anbefalinger korrekt deaktiveret, med en stor knap der opfordrer til at man øjeblikkeligt aktiver den. Men kommentar feltet er fuldt logget på, med profilbillede og det hele. Jeg har ikke fundet problemet på andre websider med den samme FB. applikation,som f.eks. : tv2.dk, her er kommentar feltet deaktiveret korrekt, ligesom det ikke findes i andre browsers, eller tidligere ver. af FF. Hullet må derfor opstå i et uheldigt samspil mellem bibzooms kodning og FF7.

Nu tror jeg ikke at bibzoom.dk, der er drevet af de danske biblioteker, har haft til hensigt at hacke sig ind på Facebook, så meget mere som at deres side er kodet før udgivelsen af Firefox7, men strengt taget er de nu, uden egen skyld, blevet forbrydere der kan straffes hårdt.

Jeg vil derfor opfordre til Facebook og Firefoxs udviklere finder og lukker dette hul, før nogen med skumle bagtanker finder det.

Og at andre, som jeg,letter paranoide Firefox-Facebook bruger undlader at opdater til ver.7 før dette hul er lukket ;-) .

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere