Firefox 48 får første komponenter skrevet i Rust

I Firefox 48 bliver en del af videoafspilningen håndteret af en ny komponent, der er skrevet i Rust for at øge sikkerheden.

I den næste udgave af Firefox-browseren vil streaming af MP4-video blive håndteret af en ny komponent skrevet i programmeringssproget Rust. Det bliver den første del af browseren, der udnytter det relativt nye programmeringssprog.

Rust er bygget til at være robust over for den type sårbarheder, der ofte er set i browserkomponenter, hvor særligt udformede data kan føre til kompromittering af hukommelsen på systemet.

Læs også: Hvor mange sikkerhedshuller forsvinder med mere sikre programmeringssprog?

Det er også derfor, at det netop er en komponent til streaming af video, der er valgt til at være den første Rust-baserede komponent, der frigives som en del af Firefox, skriver udviklingschef Dave Herman fra Mozilla Research i et blogindlæg.

»Hver gang en browser afspiller en tilsyneladende harmløs video, så skal den læse data, der leveres i et komplekst format og er skabt af nogen, du ikke kender og ikke kan stole på,« skriver Dave Herman.

Video og andet multimedieindhold er flere gange blevet udnyttet til at udløse forskellige hukommelsesfejl i browseren.

Den nye Rust-komponent afløser den nuværende, der er skrevet i C++, som ikke tilbyder samme indbyggede funktioner til at sikre mod hukommelsesfejl som Rust og lignende sprog. Ifølge Mozilla skulle der ikke være nogen problemer med hverken kompatibilitet eller ydelse i forhold til den gamle udgave.

Mozilla-organisationen har stået i spidsen for udviklingen af Rust-sproget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere