Firefox 3.6 haler ind på Chrome i hastighedsmåling

Mozilla har trykket speederen i bund i den kommende opdatering af Firefox, viser en test af betaudgaven af version 3.6. Men Safari og Chrome er stadig langt foran.

Googles lancering af Chrome i september 2008 satte helt nye standarder for, hvor hurtig en browser kunne være til at indlæse sider og køre Javascript.

Men selvom Chrome fortsat drøner derudaf, med løbende forbedringer for hver opdatering af browseren, er konkurrenterne hos Apple og Mozilla ikke blevet løbet helt over ende.

Den kommende version af Mozillas Firefox, nummer 3.6, bliver således omkring 23 procent hurtigere at bruge, sammenlignet med den nuværende version 3.5, viser en test, som it-mediet Betanews.com har foretaget.

I næste uge er Mozilla klar med første offentlige beta-udgave af version3.6 og med denne opdatering går Firefox fra 7,3 til 9,0 på en skala, hvor den gamle Internet Explorer 7 svarer til 1,0. Firefox 3.6-betaen er således ni gange hurtigere end IE7.

Der er dog stadig et stykke vej op til Google Chrome på førstepladsen, der får 15,9 point på skalaen. Apples Safari er i øvrigt godt med i kapløbet og bliver målt til 14,6 point.

Målingerne er et gennemsnit af resultaterne på tre forskellige Windows-styresystemer, hvor browserne skal igennem et hårdt program med alle former for rendering samt matematik- og geometriøvelser.

Chromes rendering-maskine bygger i øvrigt på Safari, mens Javascript-moteren V8 er udviklet af Googles danske programmeringsafdeling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

Chromes rendering-maskine bygger i øvrigt på Safari

Mere korrekt: Både Safari of Chrome benytter open source rendering-maskinen WebKit. WebKit bygger så vidt jeg husker på KHTML, som blev udviklet til Konqueror, standard browseren på de fleste linux distributioner, der benytter KDE brugerfladen.

 • 0
 • 0
#3 Søren Reinke

Så længe hverken Chrome eller Safari har muligheden eller udbudet af add-ons som firefox har, er disse browsere, for mig, aldeles uinteressante. Om de så er lidt hurtigere til javascript betyder ikke rigtigt noget, da firefox er hurtigt nok.

 • 0
 • 0
#5 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Så længe hverken Chrome eller Safari har muligheden eller udbudet af add-ons som firefox har, er disse browsere, for mig, aldeles uinteressante.

Men det er jo ikke et argument. Man kan vel rimeligvis ikke forvente at crowdsource en stor bunke funktionalitetsudvidelser, inden man har et produkt. Jeg bruger selv Midori en del i øjeblikket - den er såmænd et ganske lovende produkt.

 • 0
 • 0
#6 Henrik Mikael Kristensen

At skrive at Chrome bygger på safari er direkte forkert.

Det ser dog ud til at javascript konsollen er lånt fra Safari. Åbner man den i Windows Chrome med Ctrl-Shift-J, får man et sammenmæsk af Windows og MacOSX brugerflade elementer, der er lige rykket ud af Safari til MacOSX.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere