Firefox 3.6 er klar - nu med flere sikkerhedsadvarsler

Efter et utal af forsinkelser fik Mozilla torsdag Firefox 3.6 på gaden. Blandt nyhederne er HTML5-understøttelse, sikkerhedsforbedringer og højere fart.

Det var en bumpet vej dertil, men nu er Mozilla klar med næste version af Firefox: 3.6. Torsdag blev browseren lagt ud til download, efter et forsinket forløb med fem beta-versioner og to release-kandidater.

Firefox-brugerne kan nu glæde sig over en 20 procent hurtigere Javascript-afvikling, og er man til pynt, er der nu mulighed for at downloade såkaldte 'personas', altså skins til at ændre browserens udseende.

Sikkerheden i plugins og tilføjelsesprogrammer er et område, som Mozilla har haft meget fokus på i efteråret, hvor Firefox-brugerne fik tilsendt en advarsel om et sikkerhedshul i gamle versioner af Adobes Flash. Nu bliver disse løftede pegefingre integreret i browseren, så gamle og utætte plugins bliver hevet frem som en sikkerhedsrisiko.

På webudviklersiden følger Firefox efter Chrome og Safari og får understøttelse af den kommende standard HTML5. Det giver blandt andet mulighed for at afvikle video i browseren, uden at skulle bruge for eksempel et Flash-plugin. Og videoen kan skifte til fuld skærm, uden at man skal starte forfra, lover Mozilla, da det åbenbart har været et problem tidligere med video-tagget i HTML5.

Alle med en Firefox-browser skulle automatisk få besked om opdateringen til version 3.6.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere