Firefox 3.0 er den største browser i Europa

Firefox 3 vokser og fører nu over konkurrenten Internet Explorer 7 med en halv procents udbredelse. Dermed er den røde ræv den største browser i Europa, hvis versionsnumrene tælles med.

Open source browseren Firefox har slået Internet Explorer af banen i Europa. I hvert fald målt i enkelte versioner, hvor Firefox 3 har tippet Internet Explorer 7 af pinden i den seneste måling foretaget af firmaet Statcounter.

Statcounters tal bygger på fire milliarder sidevisninger om måneden. Webstatistik-firmaet overvåger webtrafik for to millioner kundesites, hvor af en halv million befinder sig i Europa.

Firefox 3 kom i den seneste måling op på skamlen med en dækningsgrad på 35,1 procent i forhold til 34,5 procent for Internet Explorer 7.

»Skiftet kan delvist forklares ved et lille skift fra IE 7.0 til IE 8.0, men også ved en overordnet voksende markedsandel for Firefox 3.0. Dataene viser, at Firefox er ved at lukke hullet,« udtaler Statcounters direktør Aodhan Cullen ifølge en pressemeddelelse.

I en nylig rapport fra firmaet AT Internet Studies (tidligere Xiti Monitor) er billedet det samme. Internet Explorer taber markedsandele til Firefox, som i denne måling ellers har ligget stille de sidste tre måneder.

Lægges IE 6 og 8 oven i regnskabet, kan Microsofts browser dog stadig tage sejren med en pæn margin over konkurrenterne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
Martin Kofoed

Det er altid sjovt at kigge lidt tilbage i tid og konstatere, at tiderne heldigvis er skiftet.

Citat af Martin Thorborg fra 2002:

Han håber, at Jubii ved at gå foran kan gøre det legitimt udelukkende at understøtte browserkrigens vinder, Internet Explorer:

  • Jeg vil godt bakke op om de webmasters, der sidder ude i landet og bander over at skulle udvikle til to browsere, slutter Thorborg.

Hele artiklen her for folk med hang til nostalgi:

http://www.computerworld.dk/art/14738

Rasmus Nielsen

Sjovt indlæg. Egentlig utroligt at IE-andelen var så stor dengang. Der må da have været folk, der benyttede Linux eller andre OS'er, som var tvunget til at bruge Netscape. Men hvis Jubii fra starten havde dårlig understøttelse af disse browsere, var det jo ikke så mærkeligt, at andelen var så lille.

Ellers hæfter jeg mig mest ved, at Thorborg ikke tillægger standarderne betydning selv om han brokker sig over, at man skal udvikle specielt til de forskellige browsere. Det virker selvmodsigende og kortsigtet.

PS: Jubii eksisterer stadig, jeg skulle lige se efter da jeg ikke har været på siden i ca. 10 år.

Niels Dybdahl

Egentlig utroligt at IE-andelen var så stor dengang. Der må da have været folk, der benyttede Linux eller andre OS'er, som var tvunget til at bruge Netscape

Netscape begyndte på et tidspunkt at tage penge for deres browser. På det tidspunkt skiftede jeg selv fra Netscape til IE. Jeg formoder at der faldt rigtigt mange fra når man ikke længere kunne få gratis updates til Netscape. Der var dog andre browsere på det tidspunkt. Jeg havde f.eks selv anvendt Spry Mosaic inden Netscape.

Kristian Dalgård

Der er ikke noget så halvfemseragtigt som portaler. Det undrer mig enormt at sider som Jubii, Yahoo og MSN har brugere - hvad laver folk med de sider, læser "gossip"? Med hensyn til Jubii ved jeg dog, at deres meget vidtfavnene forum er populært til dækning af især den kvindelige del af befolkningens behov for at være medlem af et community.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017