Firefox 3 vil sætte verdensrekord i download

Udviklerne håber, at Firefox 3 vil blive historiens mest downloadede program i de første 24 timer efter frigivelsen den 17. juni.

Udviklerne bag den populære open source-browser Firefox håber at kunne sætte en ny verdensrekord i antal downloads på ét døgn, når version 3.0 bliver frigivet på tirsdag.

På webstedet Spreadfirefox.com opfordrer Mozilla Foundation, der står for blandt andet markedsføringen af Firefox, brugerne til at registrere sig på forhånd til at deltage i rekordforsøget.

Firefox er var knapt nok sluppet fri af den første betaversion, før browseren indtog pladsen som den næstmest udbredte webbrowser efter Microsofts Internet Explorer.

Firefox-projektet udsprang oprindeligt af Mozilla-projektet, der var en open source-fortsættelse af den oprindelige Netscape. Firefox blev skabt for at lave en selvstændig browser, der var hurtigere end den fulde Mozilla-klient.

Mozilla-udviklerne håber at kunne få rekordforsøget den 17. juni anerkendt som en officiel verdensrekord af Guiness Rekordbog, som indtil nu ikke har haft flest downloads på ét døgn som en rekord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#8 Jesper Lund Stocholm Blogger

hmrf,

Firefox har deaktiveret disse tilføjelser:

Adblock Plus coComment del.icio.us bookmarks DownThemAll Gmail Notifier Gmail Space

Jeg er klar over, at det ikke [i]direkte[/i] er Firefox's skyld ... men det er dælme træls. Fx er jeg nu klar over, hvor mange reklamer der er på de danske dagblades hjemmesider.

:o(

  • 0
  • 0
#9 Eskild Nielsen

Af juridiske årsager er det desværre ikke muligt at installere den danske ordbog til stavekontrollen sammen med Firefox.

Er der nogen af jer, der ved hvorfor?

Jeg gætter på at Firefox bruger ordbogsfilerne fra dk.speling.org, som er udgivet under en licens der muligvis ikke er kompatibel med Firefox.

Det var i hvert fald derfor at der startede et nyt ordbogsprojekt til den danske udgave af OpenOffice.org.

Hvis FF bruger Hunspell, så kan de rent teknisk bruge Stavekontroldens ordbogsfiler i stedet, hvis juristerne ellers siger at licenserne altså er kompatible.

(Intentionen var SVJV at det skulle de være)

/esni

  • 0
  • 0
#10 Ove Andersen

Det kan du, hvis du installerer Nightly Tester Tool.. Det er pga. deres versionsstyring af plugins, at de sørger for at hvis plugins ikke er testet og godkendt til en version, så skal brugere ikke risikere problemer med browser versionen..

Nightly Tester Tool kan installeres her: http://www.oxymoronical.com/web/firefox/nightly

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere