Firefox 10 klar til download for udviklere

Nye udviklerværktøjer og HTML5-funktioner i Firefox Aurora 10, der nu er klar til download.

Udviklerversionen af Mozilla-browseren Firefox, Aurora, er nu klar til download i version 10.

Dermed er der godt nyt til de Firefox-brugere, der gerne vil holde sig på forkant med udviklingen og ikke lader sig gå på af lidt ustabil opførsel fra browseren.

De vigtigste nyheder i Aurora 10 kredser om HTML5-relateret funktionalitet i Aurora 10. Det gælder blandt andet Visibility API'et, WebGL antialiasing og 3D Transforms.

Der oplyser Mozilla i et blogindlæg, hvor der også kan læses mere om de nye features.

Der ud over har en række nye udviklerværktøjer og Javascript-forbedringer fundet vej frem til browseren.

Læs også: Nyt roadmap: Firefox 4, 5, 6 og 7 kommer i 2011

Den seneste stabile udgave af Firefox er version 8.0. Aurora 10 sendes på gaden samtidig med betaudgaven af Firefox 9.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jan Gundtofte-Bruun

Version 10 allerede? Jeg har jo kun lige fået skubbet Firefox 8 ud til min pc. Men så er de da vist også nået i niveau med Internet Explorer, og så kan de vel overtales til at sætte farten ned igen. Hov nej vent, Opera er oppe på 11, så vi fortsætter vel til 12 så? Jeg holder mig fast i bordkanten imens.

 • 4
 • 2
#8 Jørgen Ramskov

Hov, der tog jeg faktisk fejl:

=== KLIP === How do automatic updates work? By default, Firefox is configured to automatically check for updates.

Updates will be downloaded in the background and installed when you restart Firefox. If an update has been waiting to be installed for more than 24 hours, you'll see a notification with the option to restart Firefox and install the update. === KLIP ===

Taget fra https://support.mozilla.com/en-US/kb/Updating%20Firefox

 • 0
 • 0
#9 Dennis Krøger

Google Chrome er meget højere... suk De prøver vist på at udvande meningen med versionsnumre.

Alt pladderet om versionsnumre er fra V2 o.lign. Hverken Google eller Mozilla er interesserede i versionsnumre. Det er meningen at det skal være "Chrome" og "Firefox", ikke "Chrome x" og "Firefox y".

For især Firefox er det stadig lidt et problem, da mange extensions breaker ved opdateringer, men det er de vist i gang med at gøre noget ved.

 • 0
 • 0
#10 Henrik Nielsen

For mit vedkommende, har jeg en halvgammel (dermed ikke sagt: langsom) computer, hvilket vil sige, at Chrome er en skøn ting at have.

Firefox kan ganske vist indstillet til, om man selv vil tage stilling til hvorvidt der skal opdateres eller ej, eller man kan indstille Firefox til at være fuldautomatisk dette vedrørende. Dog, så fremdukker der et installationsvindue, når man åbner Firefox, når den står med en nye version. - Så her skal man vente lidt.

Dog har jeg det sådan med Chrome, at her, - der opdaterer den ganske vist fuldautomatisk, men der kommer ikke nogen tegn herpå. Dette vil sige, at det sommetider kan tage en rum tid for Chrome at åbne, uden man egentligt kan sige hvorfor. - Dette er dog på grund af opdateringer, der bliver installeret.

 • 0
 • 0
#11 Jørgen Ramskov

Alle add-ons hosted ved Mozilla bliver automatisk checket om de er kompatible og langt de fleste (jeg mener at have læst 95%) er kompatible og bliver dermed automatisk "opgraderet". Udviklerne af de resterende bliver selvfølgeligt gjort opmærksom på at der er problemer med deres add-on.

Add-ons hosted eksternt bliver naturligvis ikke testet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere