Fire virksomheder klar til kæmpe-udbud på Serviceplatformen

Illustration: Jesper Kildebogaard
Kombits udbud på en halv milliard kroner blev aflyst i foråret og på grund af manglende interesse og genudbudt inden sommerferien. Nu er fire store leverandører forhåndsgodkendt i ny runde.

I april måned måtte Kombit annullere udbuddet af Serviceplatformen på grund af manglende interesse, men nu er fire leverandører alligevel blevet prækvalificeret.

Det skriver ITWatch på baggrund af en artikel fra Computerworld.

Den udbudte opgave går ud på at drive og udvikle Serviceplatformen i 10 år, og den vurderes til at have en værdi af 500 millioner kroner.

De prækvalificerede virksomheder er Systematic med underleverandøren Netcompany, NNIT, DXC og IBM.

Læs også: For få bed på krogen: Serviceplatformen udbydes igen-igen

Da Kombit annullerede udbuddet i første omgang lød vurderingen fra markeds- og innovationschef Inge Speiermann-Vognsen, at den manglende interesse skyldtes hård konkurrence fra andre offentlige udbud.

»Vi har allerede en løbende og tæt dialog med leverandørmarkedet og har normalt god interesse for vores udbud. Men det er klart, at i en situation hvor der er højkonjunktur på markedet for offentlige udbud, skal vi være ekstra opmærksomme på de signaler, vi får fra markedet via vores leverandørdialog,« sagde hun til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Hans Nielsen

Signal fatter hat ?

Men når det er dyrt nok, så får vi slet ikke oplysninger ?

Selv om gammel veldreven teknologi, men samme mennesker kan virke langt bedre end et NPM system.

Men hvad og hvem sker der her ?

Men burde den ikke bare skrottes, det er jo kun overvågning ikke et værktøj ? " Serviceplatformen er en integrationsplatform, der på ét sted samler data og funktionalitet, som kommunale it-systemer ofte anvender "

Eller hvis det er så vigtigt, så at alle data og systemer så bare laves OS, det bliver billigere i længden. Data og åben I/O som det mindst. Men så kan det ikke koste så meget. En MILLIARD

  • 0
  • 2
#4 Hans Nielsen

Open Source uden open source

"Da Serviceplatformen samler data og funktionalitet, som kommunale it-systemer ofte anvender, kan fagsystemer og andre kommunale it-systemer få adgang til relevante services, uden at der for hvert it-system skal forhandles og laves aftaler med den enkelte kildeleverandør (se illustration)."

https://www.kombit.dk/indhold/baggrund-serviceplatformen

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere