Fire ud af ti udviklere dropper tests på grund af release-pres

17. oktober 2017 kl. 10:334
Pres fra egne rækker og fra kunder samt forbrugeres forventninger får udviklere til at springe tests over.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Omkring 40 procent af udviklerne adspurgt i en ny undersøgelse i USA og Storbritannien dropper tests af applikationer, før de udsendes. Det skriver Adtmag.

Undersøgelsen omfattede 750 udviklere. De fire ud af ti udviklere, som ikke testede deres applikationer før release, følte sig under pres for at få applikationerne ud af døren for hurtigt. Resultatet af undersøgelsen afspejler samme konklusion i tidligere tilsvarende undersøgelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For stort tidspres

Derudover mener 42 procent, at de forventes at designe, udvikle og teste applikationer inden for tidsrammer, som er urealistiske. 36 procent føler, at de ikke får tid nok til at teste applikationerne før de rulles ud. 81 procent mener, at givet mere tid, ville deres udviklerholds applikationer få større betydning for forretningen, skriver firmaet Testplant, der har stået for undersøgelsen.

62 procent af besvarelserne peger på, at presset kommer fra forbrugerne, mens næsten samme andel, 60 procent, også krydser af ved den holdning, der siger, at presset kommer fra virksomheden selv. 91 procent synes, at brugernes forventninger til innovation og kvalitet er steget inden for det seneste år.

»Når forretningsledelsen omfavner digital omstilling, så sættes it-teams under et enormt pres for at tilbyde de mest fantastiske tjenester og apps til forbrugerne og for at undgå den digitale losseplads. Vores undersøgelse viser et klart gab mellem brugeroplevelsen og de muligheder, som test-platforme kan tilbyde, hvilket resulterer i, at 40 procent af applikationer bliver udsendt uden at blive testet,« siger John Bates, direktør i Testplant, til Adtmag.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. oktober 2017 kl. 15:21

I en kommentar til Leder af Henning Mønsted 2. juni 2017 i Ingeniøren, kaldte jeg det at holde generalprøve og premiere samtidig for en opskrift på fiasko.

Der synes nu at foreligge et bevis på påstanden.

3
17. oktober 2017 kl. 20:27

Det her handler om professionalisme

...og erfaring.

En organisation kan altid indføre TDD for at sikre en konsistent tilgang til kvalitet, men.. ofte bunder de manglende tests ofte i en indgroet (men uafprøvet) forestilling om at f.eks. TDD eller test generelt giver en længere udviklingstid.

Som alt indenfor SW udvikling kræver alt nyt et projekt eller 3 før man har tingene på rygraden, men de der har været gennem forløbet ved at man får mere kvalitet for de samme penge/tid

2
17. oktober 2017 kl. 18:49

Der kommer ikke kode uden tests.

Send du den til MS, og spørg dem jævnligt hvordan det går.. ;)

Udgivelsen af Windows 98 skete med en bemærkelsesværdig presse demonstration på Comdex i April 1998. Microsoft CEO Bill Gates gjorde særligt opmærksom på hvor let det var at bruge, og for understøttelsen af Plug and Play (PnP) enheder. Da program manageren Chris Capossela indsatte en scanner i et forsøg på at installere den, skete der imidlertid det, at operativsystemet crashede og viste en "Blue Screen of Death".

1
17. oktober 2017 kl. 13:58

Det her handler om professionalisme og ansvarlighed.

Mit råd til udviklere der føler sig presset, er at overgå til TestDrivenDevelopment så kan udefra kommende sætte så vilkårligt urealistiske deadlines det måtte være.

Der kommer ikke kode uden tests.