Fintælling sender rystet it-ordfører ud af Folketinget

Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan ryger overraskende ud af Folketinget, efter hun i første omgang var sikret en plads. Hun vakte opsigt i valgkampen, da hun krævede personlogning af al internetsurf.

En fintælling af stemmerne betyder, at Socialdemokraternes it-ordfører, 38-årige Yildiz Akdogan, ikke bliver genvalgt til Folketinget. I stedet går hendes tillægsmandat til Socialdemokraternes Torben Hansen, skriver Ritzau.

Version2’s læsere vil måske mest huske Yildiz Akdogan for hendes udmeldinger i valgkampen om, at socialdemokraterne ville personlogge al internetsurf.

Læs også: Socialdemokraterne vil person-logge al internetsurf

Udmeldinger, hun senere måtte trække en smule i land.

Læs også: S trækker i land om personlogning af internettrafik

Til Ritzau siger Yildiz Akdogan, at hun er meget ked af det og dybt skuffet.

»Jeg er rystet lige nu. Nu skal jeg skal samle kræfter og slappe lidt af, før jeg finder ud af, hvad jeg vil bruge mine kompetencer til,« fortæller hun.

Yildiz Akdogan har været medlem af Folketinget siden 2007 og fik ved valget 2.599 personlige stemmer. Hun er uddannet cand.scient.pol.

Valget betød også farvel til de to seneste videnskabsministre. Hverken Charlotte Sahl-Madsen (K) eller forgængeren, Helge Sander (V), blev valgt i denne omgang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Danny Thomsen

Synes at Yildiz Akdogan har været rigtig god til at markere sig som IT politisk ordføre. Noget man ikke rigtig har set fra de andre ordføre.

Men glæder mig til at se hvem der bliver ny IT ordføre.

 • 1
 • 5
#2 Thorbjørn Andersen

Det skal ikke forstås på den måde, at jeg er glad for at hun er ude af tinget, for på sin vis har jeg da ondt af hende, men jeg må erkende at jeg bestemt ønsker at IT-ordførere har både have viden,kompetence og interesse for IT.

En IT-ordfører, der (nærmest?) ikke ved hvad softwarepatenter er, og ikke kender partiets politik på det pågældende område - kan jeg ikke juble over. (Ligesom jeg heller ikke bifalder at Helge Sander blev videnskabsminister pga et venskab med Fogh fremfor kompetence.)

 • 23
 • 0
#4 Henrik Madsen

En gang hørt yildiz tale på et it seminar og jeg var ikke imponeret. Hun var da meget køn at se på men hun havde ikke meget indsigt i it på det praktiske plan. Hendes ideer virkede noget indstuderede og ret naive. Jeg kommer ikke til at savne hendes input må jeg indrømme.

 • 16
 • 1
#5 MitNavn RagerIkkeJer

En gang hørt yildiz tale (...) Hendes ideer virkede noget indstuderede og ret naive.

Hvor har jeg hørt noget lignende før?

Nårh, jo:

"- Hun har muligvis, hvad man kan kalde en reproduktiv begavelse, hun kan forberede sig og lære ting udenad. Men hun kan ikke indgå i de uformelle sammenhænge med egne resonementer (...)" Sagt af Henrik Dahl, om Helle Thorning, i Information.

Der begynder at vise sig en tendens..

 • 11
 • 6
#7 Andreas Szekacs

Jeg tillod mig at henvende mig til damen pr. telefon i forbindelse med salget af DONG Fibernet. Hun tog telefonon, men meddelte, at hun har ikke tid. Jeg kan sende en mail til hende. Mailen forblev ubesvaret. 30 dage senere sendte jeg en høflig påmindelse pr. mail. Jeg fik ikke engang en formel svar eller en auto-svar..

 • 3
 • 1
#8 Deleted User

En DJØF'er, der aldrig har prøvet at arbejde, og aldrig har interesseret sig for det område hun blev sat til at varetage. Sikke et tab for nationen. Jeg hører ikke andet end "Systemer til Staten" og "Partnerskaber mellem det offentlige og det private" i samtlige IT-ordføreres udmeldinger, nu på 12. år. De er totalt fantasiforladte hvad angår tanker om noget privat, der reelt kan give eksport (som er det vi lever af i Danmark). Og ligeglade. Samtlige IT-ordførere udtaler ved deres tiltrædelse, at det her er et helt nyt og spændende område for dem - hvilket betyder, at de aldrig har interesseret sig for det, for det ER trods alt vores største enkeltsektor i Danmark.

Jeg er slet ikke sikker på, at vi overhovedet skal have ordførere på området, endsige en IT- og Telestyrelsen, da det ser ud til, at branchen klarer sig bedre end alle andre brancher gennem gode og grimme tider fordi ingen blander sig aktivt (og fordi ingen fagforeninger hælder cement i organisationsdiagrammerne). Jeg tror vi skal lade området være. Det eneste ITST og IT-ordførerne kan finde på er noget med mere støtte, så vi kan komme på Finansloven ligeså meget som Landbruget :-).

At hun overhovedet slipper levende fra at foreslå logning af al surf på internettet er et tegn på, hvor docile vi er blevet. Hun burde skamme sig eftertrykkeligt over den STASI-tankegang, der ligger bag - og det burde Justitsministeriet fan'me også, thi de har allerede udarbejdet udkastet til bekendtgørelsen, der skulle gøre den ultimative overvågning af borgerne lovligt.

Ham Morten fra De Radikale, eller hvor han nu kommer fra, er berømmet for at være "en nørd", men han er også bare en DJØF'er, der planlægger at være offentligt ansat hele sit liv og foreslå stadigt flere kontroller og rapporteringer og tilskud - for andres penge. Han nævner aldrig ordet 'eksport' i noget som helst af det han siger - selvom det er dét, der i sidste ende betaler for hans fede levevis.

Farvel til Akdogan og gerne også de andre IT-ordføere. Og tak for alt. Prøv at få et job i et rigtigt firma i stedet for en underlig stilling i Københavns Kommune - og kom så tilbage om nogle år og søg om genvalg.

Mvh Mogens

 • 9
 • 2
#9 Per Erik Rønne

Journalisten Casper Thomsen skriver at hun er uddannet cand.scient.pol.

Kan vi ikke snart blive fri for denne journalistiske dobbeltkonfekt, som selv optræder i fagblade for akademiske fagforeninger.

Kan man være cand.scient.pol. uden at være uddannet cand.scient.pol.? Næh.

Kan man være lærer uden at være uddannet lærer? Ja, sagtens. Men en akademisk titel fås altså på baggrund af en gennemført og bestået uddannelse, så fri os i fremtiden for uddannede cand.scient.er - som er min akademiske grad.

 • 0
 • 4
#10 Peter Nørregaard Blogger

Uden at jeg nødvendigvis har stemt på "Morten fra De Radikale, eller hvor han nu kommer fra," så har han gode takter i forhold til at lade det offentlige stå for en mere interessant tilgang til indkøb af IT ved at gå efter at åbne rammerne for udbud. Han udtrykker i mindre grad at støtte de store fællesoffentlige mastodont-applikationer. Så dér er jeg relativt tryg.

At han så har truffet valg i sin spæde ungdom om at uddanne sig som DJØF'er skal vel næppe ligge ham til last - eller er det et brændemærke for livet?

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere