Finske Jolla: “Vi overhaler Windows Phone”

27. august 2014 kl. 09:1018
Nokia-aflæggeren Jolla er gået i land i Hong Kong og tror på voksende udbredelse
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De har store armbevægelser hos Jolla Phone.

Efter en nylig introduktion i Hong Kong, melder Jolla-chef Antti Saarnio ud, at mobilproducenten er klar til at blive verdens tredjestørstse leverandør

http://www.forbes.com/sites/ewanspence/2014/08/12/the-third-mobile-operating-system-is-here-declares-jolla-as-it-launches-in-asia-with-three-hong-kong/

af mobiler med eget operativsystem, i dette tilfælde Sailfish. Det skriver Digi.no

Artiklen fortsætter efter annoncen

http://www.digi.no/930055/vi-blir-nummer-tre-i-mobilverdenen

En plads der ellers er bred enighed må tilhøre Windows Phone, omend langt efter de store giganter som Apple og Android.

Jolla er ellers ikke så udbredt ude i den store verden. Indtil for nylig kunne man udelukkende købe Jolla-smarttelefonerne hos operatører i Finland, Estland og Kasakhstan. Nu er den også tilgængelig i deres netbutik til blandt andet Norge og førnævnte Hong Kong, lige som firmaet reklamerer med, at man få den sendt til hele EU og Schweitz.

Ifølge Digi.no er det dog en del af strategien omkring Jolla, at man fokuserer på kvalitet og ikke kvantitet. Her går kunderne angiveligt mere op i de månedlige opdateringer af styresystemet med nye funktioner og Jollas anderledes måde at bygge operativsystemet op på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog svært at spå om, hvor Jolla nu står i forhold til eksempelvis Blackberry, da Jolla ikke offentliggør salgstal.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
22. maj 2015 kl. 18:38

Tak for insight!

18
2. december 2014 kl. 22:59

Jeg har brugt en jolla som primær telefon i et stykke tid nu.

Man kan godt mærke det er en tidlig udgave, der er nogle hik og hak her og der, og visse dele af softwaren virker ufærdig, men det overordnede indtryk er godt.

Brugerfladen er ny og spændende. Virker en del mere gennemtænkt end noget jeg har mødt på Android.

Prisen for telefonen var decideret lav.

Batteritiden er lang. Flere døgn mellem opladninger med mit brug.

Skærmen er stor og med god billed kvalitet. Kameraet derimod er langt under nutidens niveau.

En god ting ved jolla er at der er en fungerende app til at optage telefonsamtaler, noget jeg savnede på Android. Det er en vigtig funktion når man laver forretnings forhandlinger, eller holder møder pr. telefon.

15
29. august 2014 kl. 15:33

Mobilproducent nummer 3. Betyder dette ikke bag ved Samsung og Apple? hvordan kan man sammenligne en mobilproducent med en anden producent (Apple) og to operativsystemer (Android og Windows Phone).

Det er da Æbler, pærer og bananer.

Er det OS eller håndsæt der sammenlignes?

16
29. august 2014 kl. 15:35

Hvis det er mobil OS der sammenlignes, og de slår Windows Phone, bliver de vel kun nummer 4, efter Android, iOS og Tizen (det skal nok blive udbredt).

17
29. august 2014 kl. 15:51

Hvis det er mobil OS der sammenlignes, og de slår Windows Phone, bliver de vel kun nummer 4, efter Android, iOS og Tizen (det skal nok blive udbredt).

Jeg tror nu heller ikke man skal dømme FF OS helt ude, bla. synes deres privacy tiltag i den nyeste udgave rigtig sympatiske, hvor man selv kan styre alle rettigheder en app må have.

I den ideelle verden så jeg gerne 5-6-7 OS'er med nogenlunde lige stor markedsandel - det ville givetvis også gennemtvinge et vist samarbejde omkring standardisering og API'er.

7
27. august 2014 kl. 17:37

De har også en aftale på plads med en stor (web?)forhandler i Indien. Lanceringen skulle være meget nært forestående.

http://www.jollatides.com/2014/07/18/press-release-jolla-officially-sails-in-india/

Og det er i øvrigt ikke meningen at SailfishOS skal være forbeholdt Jollas egne enheder. Det tilbydes også til andre producenter. Men Rom blev ikke bygget på een dag (selvom Stephen Elop nok kunne rive hele Romerriget ned på omkring et døgn).

5
27. august 2014 kl. 16:45

Hvor dælen finder jeg "rapporter fejl" linket/knappen? Jeg er ret sikker på at de to URL'er i artiklen skulle have været links.

6
27. august 2014 kl. 16:52

Og nu hvor vi (jeg) er i gang med at udpege fejl og mangler:

  • Hvorfor udvides kommentar-sektion ikke automatisk, når man lander på siden med #comment værdien sat i URL'en, så man lander direkte ved kommentaren?

  • Hvorfor er kommentar boksen så lille (vertikalt), når man er på det mobile website, så der kun er plads til 4 linjer? Dobbelt op, tak, så man nemt kan skrive kommentarer.

4
27. august 2014 kl. 15:42

My joke aside, så synes jeg at det er godt gået af Jolle-folket. De går formået at starte noget nyt i et marked der stiller høje krav, hvis din virksomhed skal overleve. Godt nok er de først lige kommet ind på markedet, men hvis de kommer hurtigt op i omdrejninger og har et godt miljø, så har de en chance for at overleve og måske endda tage en stor bid af markedet. Det er klart en bonus at den kan køre Android apps.

1
27. august 2014 kl. 13:05

Man får ikke meget Street Cred af at "overhale" en parkeret bil.

13
28. august 2014 kl. 09:17

Hæ hæ, ja Microsoft må kæmpe for hvert procenpoint, og på nogle markeder (mest USA) går det tilbage for dem. Der er virkelig en kedelig synergieffekt på mobilmarkedet, og det høster Google og Apple alle frugterne af. Det er kedeligt, at det mobile marked virker så fastlåst, så man næsten kun har valget mellem et helt låst OS med lille skærm og et OS, der er lavet af verdens største reklamefirma, som lever af at suge informationer ud af deres kunder.

Jeg købte Windows Phone fordi jeg netop ikke ville have Android eller iPhone, og jeg har været (og er) meget glad for det. Men jeg så gerne, at Jolla fik stor succes med deres projekt også, for det virker meget spændende, og har taget mange gode elementer fra det gamle Nokia. Men jeg synes det ville være meget ærgerligt, hvis det endte med, at de tog markedsandele fra Windows Phone. Det ville i mine øjne være meget bedre, hvis Android og iOS kom længere ned end nu, så man fik reel konkurrence.

14
28. august 2014 kl. 17:27

Det er kedeligt, at det mobile marked virker så fastlåst

Mobilmarkedet er dog trods alt vand sammenlignet med hvor fastlåst markedet for desktop-operativsystemer eller kontorpakker f.eks. er.

En del af fastlåstheden ophæves (potentielt) af at Jolla og Blackberry kommer med et Android Runtime så man kan køre langt de fleste Android-apps helt uden problemer.

Man kan i øvrigt også købe Jolla på Amazon, hvis man føler sig mere tryg ved det:http://www.amazon.co.uk/Jolla-Sim-Free-Smartphone-16GB/dp/B00HJA7A3Y

8
27. august 2014 kl. 22:55

Det lyder godt at kunne sige at man vil være nr. 3. Jeg vil nu se det før jeg tror på det. Android er ved at godt og solidt. Det er heldigvis langtid siden Android var i version 1.6 og godt for det!! Er man Developer Previewer på en Windows Phone 8 kommer der en opdatering engang i måneden. Så den undskyldning kan jolla ikke bruge ;) Microsoft giver ikke 3. pladsen væk og det at Jolla vil begynde at sælge mobiler i EU mf. booster ikke salgstal.

Det er i hvert fald hvad jeg tænker. De skal være mere end velkomne på markedet. Jeg så helst at markedet udstrålede diversitet end den dominans som android og ios lige pt besidder. Sådan at man kunne vælge hvad man ville uden at skulle undvære noget(og her en lille tak til nemid med javascript).

10
27. august 2014 kl. 23:19

det at Jolla vil begynde at sælge mobiler i EU mf. booster ikke salgstal.

Jeg har ikke prøvet en Jolla telefon før, men hvis jeg kunne vende mig til den (og kan lide den) og den kunne købes i Danmark til billig penge, så ville jeg da købe den. Alt andet ville da være fjollet.

Hvis jeg kunne lide den, men den kun kunne købes i udlandet, så ville jeg ikke købe den.

I mine øjne har de truffet den rette beslutning, ved at komme ind i flere markeder og lande.

11
27. august 2014 kl. 23:40

Synes ærlig talt du burde prøve den.. jeg blev nødt til at RMA'e min. De betalte fragten og fik den skiftet, kvit og frit, ved en servicemand i Finland. Det tog under en uge fra start til slut.

Er helt ufatteligt tilfreds.

9
27. august 2014 kl. 23:00

Det svarer vel også til den typiske retorik man hører fra marketingsdrengene, når de akkompagnerer PowerPointen med pep-talk.

Hvor mange gange har man ikke hørt firmaer seriøst mene at om X år, så har de 60% af markedet - sjovt nok så er der 15-20 firmaer der mener det.

2
27. august 2014 kl. 13:39

Det er muligt, men Jolla'en er en feeed telefon :-).