Finske fængselsindsatte træner maskinlæringsalgoritmer

Illustration: Torben Eskerod
Indsatte klassificerer artikler for småbeløb.

Indsatte i et fængsel i Helsinki og et andet i Turku i Finland har nu et alternativ til manuelt arbejde. Nemlig klassificering af data til at træne algoritmer til maskinlæring. Det skriver The Verge.

Bagved står startup-virksomheden Vainu, der ligefrem mener, at de indsatte lærer værdifulde færdigheder i forbindelse med arbejdet.

Vainu er i gang med at opbygge en database over virksomheder over hele verden, der hjælper firmaer med at finde underleverandører.

Det kræver, at mennesker gennemlæser hundrede tusinder af artikler fra erhvervsmedier og opmærker, om en artikel for eksempel handler om virksomheden Apple eller et frugtfirma, som har ordet 'apple' i sit navn. Dernæst benyttes de opmærkede data til at træne en algoritme.

Til engelsksprogede artikler kan Vainu benytte Amazon Mechanical Turk, hvor løsarbejdere kan udføre en specifik opgave for en meget lille belønning.

Men det kan ikke lade sig gøre med finsk-sprogede historier, på grund af det lille sproggrundlag, og derfor henvendte firmaet sig til den finske kriminalforsorg.

Projektet har kørt i tre måneder. Vainu har udstyret fængslerne med ti computere til disse fængsler og betaler den finske kriminalforsøg for hver opgave, fangerne udfører. Beløbet er sammenligneligt med, hvor meget virksomheden ville have betalt for en opgave udført på Mechanical Turk.

Kriminalforsorgen er ansvarlig for at bestemme, hvor meget af lønnen der går til de indsatte, samt at vælge dem, der skal arbejde med klassifikationsopgaven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere