Finsk teenager dømt for over 50.000 hackerangreb

En domstol i Finland uddelte i går en betinget fængselsstraf til den 17-årige Julius Kivimaki, som bl.a. har hacket prominente universiteter og Twitter.

Det skriver BBC.

Kivimaki blev igår, onsdag, dømt for 50.700 grove tilfælde af dataindbrud, som han udførte, mens han var mellem 15 og 16 år. Harvard University og MIT er blandt nogle af de mest prominente ofre for hans angreb, som gik ud på at stjæle emails, kreditkortoplysninger og blokere for adgangen til hjemmesider.

Læs også: Anholdt om natten for angreb mod NemID: Ustraffede unge indrømmer angreb

Angrebene var baseret på at udnytte svagheder i Adobes ColdFusion-software. På den måde kunne han placere bagdøre på omkring 1400 servere med det formål at stjæle information og anvende dem i et botnet, som han brugte i DDoS-angreb på andre systemer. Angrebet på MIT-universitetetet er vurderet til at have kostet 1,5 millioner kroner.

På trods af forbrydelsens alvorlighed er straffen på to års fængsel blevet gjort betinget. Derudover har man konfiskeret drengens computer og pålagt ham at betale 50.000 kr i erstatning. Retten udtalte, at ”[Stafudmålingen] tog højde for den anklagedes unge alder på gerningstidspunktet, hans evne til at forstå skadevirkningen ved hans forbrydelser, og det faktum at han før retssagen har været varetægtsfængslet i en måned”.

Læs også: Dom i hackersag: Tre et halvt års fængsel til svenske Warg – danske JT får sin pc med hjem

Alan Woodward er cybercrime-konsulent for Europol og har givet udtryk for bekymring over dommens blidhed.

»Selvom jeg er sikker på, at retten har taget højde for alle omstændigheder i deres domsfældelse og strafudmåling, så er der også et spørgsmål om, hvorvidt sådanne domme vil virke afskrækkende på andre hackere,« udtaler han til BBC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Joe Sørensen

Det er interessant at de kun havde brug for at have ham varetægtsfængslet i en måned. Havde sagen været rejst i Danmark så var efterforskningen først startet efter at han havde fyldt 20, og han ville sidde i isolation indtil han får dommer når han er 23 år.

Morale: Hvis du bliver sigtet for en computerforbrydelse, så erkend dig skyldig.

Du får en måneds varetægtsfængsling som straf, men det er trods alt bedre end at vente flere år i isolation imens du venter på at blive kendt skyldig af en dommer.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere