Finsk sikkerhedsekspert: 'Det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI'

Plus10. maj kl. 12:076
Mikko Hyppönen
Mikko Hyppönen fra WithSecure på var første taler på hovedscenen ved V2 Security i Øksnehallen, København. Illustration: Agnes Rønberg.
Mikko Hyppönen afsiger sin spådom på V2 Security: AI vil løfte hackerangreb til usete højder og AI-revolutionen bliver måske større end internetrevolutionen.

»I de kommende uger eller måneder vil vi se de første malwarekampagner, der bruger automatisering af store sprogmodeller. Det kommer til at ændre hastigheden i angribene drastisk, og så vil vi se, at det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI.«

Sådan lyder spådommen fra den finske sikkerhedsekspert Mikko Hyppönen fra firmaet WithSecure, der var den første til at tale på hovedscenen ved V2 Security.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
11. maj kl. 11:02

"Det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI"

det er vist det amerikanerne siger om deres uhæmmede ret skydevåben og som ikke forhindrer skoleskydninger

3
11. maj kl. 15:17

Det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI

Terminator vs. Terminator? Hvordan forklarer man en god AI, at den er god og skal agere godt, når den selv er blottet for moral og ikke fatter noget af, hvad den foretager sig?

1
11. maj kl. 06:25

"»I de kommende uger eller måneder vil vi se de første malwarekampagner, der bruger automatisering af store sprogmodeller. "

Og hvorfor i alverden tillader vi, at det sker? Fordi nogle magtfulde idioter in high places bare ikke vil regulere og styre det!

Det eneste, der kan bekæmpe ond AI, er ikke god AI - det er at trække stikket, indtil vi har fundet løsningen.

https://podcasts.apple.com/us/podcast/368-eliezer-yudkowsky-dangers-of-ai-and-the/id1434243584?i=1000606616193

https://time.com/6266923/ai-eliezer-yudkowsky-open-letter-not-enough/

4
15. maj kl. 08:18

Det eneste, der kan bekæmpe ond AI, er ikke god AI - det er at trække stikket, indtil vi har fundet løsningen.

Spørgsmålet er hvilket stik skal trækkes? Hvor sidder det, hvad karakter har det; AI med deep fake er efter min overbevisning udrullet for mange år siden, blot meget diskret og underspillet. Balstyrisk AI har via smart tek arme og ben nede i mange samfundsprocesser samt i privatlivet. Den eneste måde jeg kan forklare bjerge af bizarre begivenheder omkring mig de sidste 10-15 år. Det man ser nu svarer til hajfinner i vandoverfladen.

Skal "stikket" til de synlige finner trækkes, er man forinden nok nødt til at beskrive flåden af hajer under overfladen, deres hidtidige handlinger, metoder og redskaber.

5
15. maj kl. 08:27

Balstyrisk AI har via smart tek arme og ben nede i mange samfundsprocesser samt i privatlivet.

Det er vist det, jeg plejer at kalde bigtech-lobbyister, 5. kolonner, bigtechs nyttige idioter og trojanske heste i samfundsprocesserne. Resultatet af Danmarks statsautoriserede, dvs. lovliggjorte, korruption: Partistøttekasserne, VL-klubberne, svingdørskarrierne.

6
15. maj kl. 09:31

Det er vist det, jeg plejer at kalde bigtech-lobbyister ... lovliggjorte, korruption: Partistøttekasserne, VL-klubberne, svingdørskarrierne.

det nævnte tænker jeg lidt som sekundære redskaber og resultater. Hvis man ser 'opstrøms' og naturfagligt på emnet: hvordan får man magt over og påvirker mennesker, hvis man ingen bremser eller moral har. Inden de selv åbner deres i-pad, tjekker medier eller evt. lader sig korrumpere.

Det kan evt. sked ved aflytning og snagning i deres arbejds- og privatliv med nyeste tek., lokkemidler, afpresning.. Og yderligere 'opstrøms': via sanserne, hjernen og nervesystemet, som kan påvirkes direkte - dels ved gammelkendte metoder, dels ved smart trådløs tek (lyd, em, vibrationer). Hvor der synes at være en del at hente.

Findes metoderne, må AI forlængst være taget i brug til at optimere og videre -udvikle disse ting. Også på storskala. Jeg tror, at der ved AI kan udvikles det perfekte diktatur, ækelt indre, evt. uden klart centrum, forklædt som sødladent demokrati og få 95% af befolkning til at acceptere dette stiltiende.