Finsk postvæsen vil digitalisere danske kommuners brevudsendelser

Itella Information skal fremover sende fysiske og digitale breve ud for ti kommuner. Softwareløsning centraliserer og forenkler det sidste led i ESDH-sagsgangen.

Når sagsbehandleren i kommunen giver dig tilladelse til at bygge en carport, er sagsgangen nu blevet lidt smartere. Tidligere printede han brevet på sin lokale printer og lagde det i en kuvert, hvorefter piccolinen slikkede frimærke på og gik i postkassen med brevet.

I ti danske kommuner skal sagsbehandleren nu bare printe dokumentet til en remote server, hvorefter Itella tager hånd om resten. Itella har netop købt disse aktiviteter fra Traen for et ikke-oplyst beløb.

»Det siger sig selv, at vi kan give store besparelser ved at centralisere al print og kuvertering, ligesom vi har styr på, om afsendelsen skal ske elektronisk til e-boks eller fysisk med brev,« siger direktør i Itella Information, Kim Høgskilde.

Danske kommuner sender årligt fem-seks breve til hver borger, så ganget op med antallet af danskere og den aktuelle portopris er gevinsten ved at digitalisere hele den ende af den offentlige kommunikation til at få øje på.

»Med aftalen kan vi give kommunerne et afgørende løft i arbejdet med at digitalisere kommunikationen med borgerne,« siger Kim Høgskilde videre.

For ham at se ligger den store fordel ikke i masseforsendelser som fx måleraflæsninger og lignende, da disse allerede har rationaliserede sagsgange. Derimod ser han store perspektiver i konkrete sagsbehandlinger som for eksempel den nævne ansøgning om byggetilladelse.

»Vi har et produktionssetup med print og kuvertering, men i den anden ende har vi også allerede en fin implementering af OIOXML-fakturaer,« forklarer Kim Høgskilde.

Itella Information er ejet af det finske postvæsen og har eksisteret i Danmark i mere end 30 år, tidligere under navnet Capella. Kernekompetencen er håndtering af fysiske eller elektroniske dokumenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere