Finlands parlament ramt af cyberangreb

Illustration: Telia / Bigstock Photo
Det finske parlament har oplyst, at det er blevet ramt af et cyberangreb. Angrebet fandt sted i samme periode som et andet hack mod parlamentet i Norge.

Finlands parlament har mandag oplyst, at hackere har formået at få adgang til interne it-systemer og mail-konti på medlemmer af parlamentet.

Det skriver ZDNet.

I en officiel meddelelse fra det finske embedsværk fremgår det, at angrebet fandt sted i løbet af efteråret 2020, og at det blev opdaget i denne måned af parlamentets it-afdeling.

Tero Muurmann, der er kommissær hos den centrale politienhed i Finland ved navn KRP, har ifølge ZDNet udtalt, at angrebet ikke førte til nogen skader på parlamentets interne it-systemer.

Kommissæren uddyber, at der dog heller ikke er tale om en utilsigtet hændelse, og politienheden er gået i gang med en undersøgelse af sagen med mistanke om, at der er tale om spionage.

»På nuværende tidspunkt er det en mulighed, at ukendte personer har været i stand til at indhente oplysninger gennem angrebet, og dette kan være sket enten for at tjene en fremmed stat eller for at skade Finland,« siger Tero Muurman i en meddelelse.

Ifølge KRP har angrebet påvirket flere personer, men politienheden vil ikke oplyse et konkret antal med den begrundelse, at det kan skade efterforskningen.

Minder om angreb i Norge

Angrebet mod det finske parlament har ligheder med et andet cyberangreb, der blev udført mod det norske parlament.

Tidspunktet for det norske angreb var også i efteråret 2020, og angrebet førte også til, at mail-konti blev kompromitteret.

Efter at have undersøgt hændelsen i Norge pegede den norske efterretningstjeneste PST på, at angrebet kunne være blevet udført af en gruppe ved navn APT28, der har tråde til den russiske militære efterretningstjeneste ved navn GRU.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere